Hjem Spørsmål og svar Skal jeg bryte med gamle venner?

Skal jeg bryte med gamle venner?

4 min lest
0
0
920

Spørsmål:
lovsangsteam Drammen

Hei!

Hvordan bryte kontakt med gamle venner? Holdt på med noe alternativt sammen med noen venner før som gikk galt. Har no funnet ut at Jesus er sannheten og føler han holder på å bygge meg opp igjen. Føler en uro i meg og føler på disse ureine atmosfærene når jeg er i lag med mine gamle venner, og føler at jeg må bryte kontakten med dem helt. Vet ikke helt hvordan jeg kan fortelle det uten å virke dømmende.

Tommy


Svar:

Hei Tommy!

Det viktigste for deg er at du bryter med det du sammen med dinne venner holdt på med. Du forteller at det var noe alternativt som førte galt avsted og som gjør at du nå trenger å bli bygd opp igjen. Du har nå funnet ut at Jesus er sannheten i motsetning til det du sammen med vennene var med på. Det må være mulig å si til de gamle vennene uten at du virker fordømmende. Dermed får du sagt at du har funnet det du nå vil fylle livet med. Det trenger dine venner å høre. Reaksjonene deres på det vil avgjøre om du må bryte med dem eller ikke. Dersom de respekter ditt valg og ikke vil påvirke deg til å gå bort fra det, trenger det ikke bli noe brudd. De kan bli interessert i ditt valg slik at de også kan komme til tro på Jesus og følge ham.

Dersom de derimot vil ha deg med på det som du nå har sagt nei til, vil nok det føre til at du må bryte med de gamle vennene for å komme bort fra det du beskriver som ureine atmosfærer. Ut fra ditt standpunkt for Jesus vil de nok forstå at du må gjøre det. I alle fall er det viktig at du forklarer hvorfor du må bryte kontakten med dem. Så får dere se hva som kan skje på lengere sikt når de oppdager hva som skjer med deg når Jesus får bygd deg opp igjen. Det er nå viktig at du får nye venner som deler din tro og kan styrke deg i å leve det nye livet sammen med Jesus.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Bønn og helbredelse

    Bønn og helbredelse NRK sender for tiden en programserie som er verdt å se. Den heter Folk…
  • Historien om livet vårt

    Det har altså vist seg mulig å skrive 6 omfangsrike bøker om sitt eget  liv allerede i en …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Bønn og helbredelse

Bønn og helbredelse NRK sender for tiden en programserie som er verdt å se. Den heter Folk…