Hjem Spørsmål og svar Kan vi stole på Bibelen?

Kan vi stole på Bibelen?

4 min lest
1
0
1,512

Spørsmål:
Illustrasjon Bibelen 1098974950

Kan vi stole på Bibelen slik det står der?

Må man være ekspert for å kunne forstå hva Bibelen sier?

Takk for svar.

Mann


Svar:

Hei Mann !
Ja, vi kan stole på Bibelen slik det står der. En trenger ikke være ekspert for å forstå hva Bibelen sier. Når det er sagt, kan en tale om at en del av det som står der, må tolkes. Det må forstås ut fra den sammenhengen det er sagt inn i og ut fra den tiden de bibelske skriftene ble til i. Rett tolkning handler om å forstå hva som er bestemt av tid og sted og hva som i det er eviggyldige sannheter. Det handler om å forstå hvordan det Bibelen sier, skal anvendes i dag og inn i vårt liv. Men det betyr ikke at Bibelen taler utydelig og at det den “egentlig sier” er skjult. Tvert imot taler Bibelen klart om det vi trenger for å bli frelst og for å få et rett forhold til Gud. Dette beskriver Paulus på en fin måte i 2.Tim 3,14-17.

Det Bibelen sier om synd og hva vi trenger for å få del i Guds nåde, er svært klart. Det må ikke “tolkes” bort, slik noen har lett for å gjøre. En god regel i bibellesing er at den enkleste forståelse av et bibelord, oftest er den rette. Så kan det være en utfordring å forstå hva det som sies i Ordet, skal brukes i dag. Det er mye vi opplever i dag som ikke er omtalt i Bibelen. Oppgaven for eksperter, eller bibellærere og forkynnere, bli da å anvende det Bibelen sier om vårt forhold til Gud og hverandre inn i vårt liv og vår hverdag.

Som du sikkert forstår, er det mye mer å si om dette. Jeg håper likevel at det som her er skrevet, kan hjelpe deg til sterkere tillit til Guds ord og kan skape fornyet interesse av å arbeide mer med det bibelske budskapet. Her er det mye å hente!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

En kommentar

  1. monica

    30. January 2014 på 23:11

    Hei kann dere hjelpe meg og finne på noen gode spørsmål så eg kan lere av 😛 🙄

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Salig er den som får sitte til bords i Guds rike

3. søndag i treenighetstiden Luk 14,15-24 En av gjestene som hørte dette, sa til ham: «Sal…