Hjem Spørsmål og svar Jesus i kristendommen

Jesus i kristendommen

3 min lest
0
7
14,406

Spørsmål:

Hvordan rolle hadde Jesus i kristendommen?
Oppstandelsen 02
Trenger et litt utdypende svar. og helst litt fort 🙂

Hilsen Lisa


Svar:

Hei Lisa!

Spørsmålet ditt høres ut som en skoleoppgave. Du vil ha et litt utdypende svar og det fort! Her får det bli et kort og presist svar: I kristendommen betyr Jesus alt. Tas Jesus ut, er det ikke noe kristendom igjen. Alt i kristendommen handler nemlig om han og det han åpenbarer om Gud. Det gjelder både om hvem Gud er, hva som er Guds vilje med det og dem han har skapt, og hva han har gjort for at vi kan ha et rett forhold til Gud. Det siste er kjernen i det kristne budskapet. Det kalles evangeliet og betyr det glade budskapet. Det budskapet handler først og fremst om det Jesus gjorde for oss da han døde på korset som soning for våre synder, og om hans oppstandelse som betyr at han har overvunnet døden. Det betyr at vi ved tro på han får tilgivelse for synd og evig liv.

Det som skiller kristendom fra alle andre religioner er troen på Jesus som Guds sønn og hans frelsesgjerning ved sin død og oppstandelse. Derfor sa Jesus om seg selv at han er veien, sannheten og livet, og at ingen kommer til vår himmelske Far uten ved han (Joh 14,6). Han er den eneste vei som fører til et rett forhold til Gud. Han er den som åpenbarer den endegyldige sannhet om Gud. Og han er den eneste som kan gi oss et liv som varer evig.

Dermed håper jeg du forstår hvilken avgjørende rolle Jesus spiller i kristendommen. Lykke til med dette, om du skal bruke det i en skoleoppgave eller/og i ditt liv i forhold til Jesus!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Er det rettferdig at vi bli frelst ved å tro?

Spørsmål: Hei, har noen spørsmål/kommentarer til et sentralt punkt i Kristendommen: Livet …