Hjem Spørsmål og svar Har jeg spotta Den Hellige Ånd

Har jeg spotta Den Hellige Ånd

4 min lest
0
0
1,214

Spørsmål:

Hei.

Due

Jeg er litt redd egentlig og trenger å få svar på dette her. Så jeg har i lang tid vært veldig redd for å miste frelsen og spotten Den Hellige Ånd for da vet jeg at jeg ikke kan bli tilgitt. Her om dagen tenkte jeg på noe utrolig fælt ”Hva om helbredelsene jeg ser gjennom Jesus er spiritisme? Hva om det faktisk ikke er en god ånd bak, men en ond? Muslimene tror jo så sterkt på sin religion, og mener de har sannheten. Kristne mener de har sannheten, og muslimene ville ha sagt at det ikke er en ren ånd bak hvis de ser mektige ting skje som helbredelse gjennom kristendommen. Og hvis jeg ser helbredelse skje gjennom noe annet enn kristendommen så tar jeg avstand fra det og tror det ligger onde ånder bak”. Denne tanken fikk meg til å tvile litt i noen sekunder og etterpå ble jeg skikkelig redd for å ha spotta Den Hellige Ånd….. Har jeg gjort det?

Veldig redd 🙁

 


Svar:

Hei Veldig redd!

Du har ikke spotta Den Hellige Ånd gjennom de tankene du fikk. Det å spotte Ånden er over tid å avvise kallet til frelse og dermed forakte det Jesus har gjort for oss. Det er ikke en tilstand som inntreffer straks en avviser kallet, men noe som kan føre til at Guds kall etter hvert blir borte og en har misbrukt de muligheter til frelse som Gud gir. Det er jo ikke din situasjon, så slik sett trenger du ikke være redd.

De tankene du fikk, trenger du heller ikke være redd for. Det er naturlig at slike tanker kommer ut fra alt det vi hører fra dem som ikke tror eller har en annen religiøs tro, slik du beskriver det. Det avgjørende er hva du gjør med slike tanker. Du bør oppsøke en erfaren kristen som du har tillit til for å få hjelp til å svare på de tvilstankene som kommer. Da vil du få klart for deg at Jesu under ikke handler om spiritisme og at helbredelser i kristen sammenheng ikke kommer fra en uren ånd. Ut fra en bibelsk sammenheng er jo slike tanker meningsløse, uansett om det påstås av muslimer eller andre. Når slike tvilstanker kommer, er det viktig at du tar de opp med noen og får hjelp til å svare, både for din egen del og til hjelp for andre som du kan veilede.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • Født på nytt – Hva er det?

    Hva vil det si å bli født på nytt? Hva skal til og når har en visshet om at en er født på …
  • http://agapeher.com/wp-content/uploads/2015/08/christians-in-pakistan-prayers.jpg

    Hva er Helvete?

    Spørsmål: Hørte mye om Helvete da jeg var ung. Nå hører jeg aldri om det. Er det mulig at …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …