Hjem Søndagskommentar Johannes 17. 6-11, Søndagskommentar

Johannes 17. 6-11, Søndagskommentar

6 min lest
0
0
1,505

Johannes 17. 6-11.Illustrasjon 18052004073739257

Jeg har åpenbart ditt navn for de mennesker du ga meg fra verden. De var dine, og du ga meg dem, og de har holdt fast på ditt ord. Nå vet de at alt som du har gitt meg, er fra deg. For jeg har gitt dem de ord du ga meg, og de har tatt imot dem. Nå vet de i sannhet at jeg er gått ut fra deg, og de har trodd at du har sendt meg. Jeg ber for dem. Jeg ber ikke for verden, men for dem som du har gitt meg, for de er dine. Alt mitt er ditt, og det som er ditt, er mitt, og jeg er blitt herliggjort gjennom dem. Jeg blir ikke lenger i verden, men de er i verden, og jeg går til deg. Hellige Far, bevar dem i ditt navn, det navnet du har gitt meg, så de kan være ett, slik som vi er ett.

 

Vi er i en viktig bønn som Jesus ber for sine etterfølgere før han går inn i sin avgjørende gjerning for alle mennesker. Det er sikkert mange ting som ligger tungt på Jesus.

Det er grunnleggende for Ham at alt det Fader vil, skal skje.

Jesus vil understreke det nære forholdet Han har til sin Far. Fra evighet av har Faderen og Sønnen vært sammen med Ånden i den fullkomne Treenigheten. Jesus begynner bønnen med å be Faderen herliggjøre Sønnen, så Faderen kan bli æret!

Så vil Sønnen be for dem som Faderen har gitt Ham. Det er så avgjørende for Jesus at hans etterfølgere blir i alt det som Faderen har gitt og vil gi dem. De skal være trygge på at de er Faderens gode hender. Igjen og igjen vil Jesus vise oss at slik som Faderen og Sønnen er i et nært fellesskap, skal de som følger Jesus og holder fast på Hans ord, være trygge på at Faderen er deres gode himmelske Far!

Det er så viktig for Jesus å be for dem som har fått se hvem Han er! Jesus ber ikke først og fremst for de menneskene som ikke har skjønt hvem Han og Faderen er.

Han ber først og fremst for dem som det har gått opp for eller blitt åpenbart for hvem Jesus og Faderen er !! Han ber at hans etterfølgere som er i verden, ikke skal bli oppslukt av verdens verdisett.

Det er ingen selvfølge at de mennesker som har sett hvem Jesus er og hvem Faderen er, skal bli i denne sannheten og i denne virkeligheten. Derfor er det avgjørende for Jesus å be for dem og minne dem på at Faderen står bak Jesus. Når alt kommer til alt: Så er det viktigste i livet å være i den sammenhengen som Jesus vil åpenbare for oss: Som Sønnen er sammen med Faderen, slik er vi mennesker i vår dypeste bestemmelse bestemt til å være sammen med Faderen, Sønnen og Ånden! Jesus sier: Nå vet de i sannhet at jeg er gått ut fra deg, og de har trodd at du har sendt meg.

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Leif Gordon Kvelland
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …