Hjem Aktuelt Like aktuelt idag

Like aktuelt idag

3 min lest
0
0
753

Person Hans Tore Løvås 1103153137Jeg har vært i Bangladesh i 3 uker i februar/mars og nå i siste halvparten av mars i Sverige for å hjelpe til med barnepass, bilkjøring og rengjøring hos vår datter med et sykt barn og en syk mann. Det har blitt lite TV-titting og radio-nyheter.

 

Men jeg har fått med meg at det har vært VM på ski, pavevalg, symposium om avkristning av Norge, mye debatt om Bispemøtets samlivsutredning, nettmobbing av jente i Sverige som førte til selvmord og mye mer.

 

Når jeg raskt tittet igjennom 4 uker med Vårt Land, så slo det meg at det er to hovedspørsmål som går igjen og som er like aktuelle idag. Det ene er Satans listige spørsmål til Eva: «Har Gud virkelig sagt?» (1. Mos. 3,1). Det handler om tvilen på og omtolkningen av Guds Ord og ulydigheten mot det Gud virkelig har sagt. Det er noe som går igjen i mange saker idag, bl.a. i Bispemøtets samlivsutredning.

 

Det andre hovedspørsmålet som går igjen i svært mange nyhetssaker er Kains spørsmål: «Er jeg min brors vokter?» (1. Mos. 4,9) etter at han hadde slått ihjel sin bror Abel. Det handler om mangelen på nestekjærlighet og alle de utslag det får i individuelle og kollektive relasjoner i alt fra mobbing til krig.

 

Disse to spørmålene er de to aller første spørmål av negativ karakter i Bibelens urhistorie. De er begge et uttrykk for brudd på det dobbelte kjærlighetbud: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand»…… og «Du skal elske din neste som deg selv!» (Matteus 22, 37-40).

 

Så og si alle aktuelle saker i nyhetsbildet kan måles opp mot det dobbelte kjærlighetbud og de to spørsmålene «Har Gud virkelig sagt?» og «Er jeg min brors vokter?» Da vil vi skjønne at det faktisk er like aktuelt idag.

Last flere relaterte artikkler
  • Jesus viser seg for disiplene

    2 Påskedag – 5.04.2021 Bilde av Clint Bustrillos Luk 24,36-45 Mens de snakket om det…
  • Jesus er sannelig oppstanden!

    Påskedag – 04.04.2021 Matt 28,1-10 Bilde av Bruno Van Der Kraan Da sabbaten var over…
  • Vitnesbyrdets kraft

    12. søndag i treenighetstiden 1. september Joh 4,27–30.39–43: I det samme kom disiplene ha…
Last flere av Hans Thore Løvaas
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

NÅR AVKRISTNING TRUER

Sist lørdag kunne vi i samme avis lese referater fra Oslo Symposium som kjemper mot avkris…