Hjem Spørsmål og svar Har jeg syndet mot Den Hellige Ånd?

Har jeg syndet mot Den Hellige Ånd?

6 min lest
0
0
422

Spørsmål:

DueHallo, jeg er en jente på 19 år som ble frelst for ca en måned siden. Jeg er sterk i min tro og jeg har blitt veldig glad i Jesus. Jeg finner mye ro og glede ved å lese i bibelen, høre på kristen musikk, be, lovprise, osv.

Men det er en stor ting som bekymrer meg noe utrolig masse. Jeg er hele tiden redd for å gjøre eller tenke noe som spotter Den Hellige Ånd. Som f.eks hva om jeg sier et banneord? Eller hva jeg får en tanke i hode jeg ikke kan kontrollere. Fordi det er ikke alltid jeg kan kontrollere hva jeg ler av eller tenker. For ikke så lenge siden kom det plutselig en tanke inn i hodet mitt: Hva om Allah er Gud, og kristendommen ikke stemmer? Også satt jeg å tenkte litt på det i et minutt eller noe. Men etterpå skammet jeg meg noe veldig. Jeg kan ikke forstå at jeg i det hele tatt kunne tenke noe slik. Jeg vet det jo så godt inne i hjertet mitt at Jesus er sannheten. Andre ting som jeg går å skammer meg over, bekymrer meg over og er redd for er at plutselig kan jeg få noen tanker inn i hodet som jeg ikke vil ha der som føles som spott eller håning mot Den Hellige Ånd. For ikke lenge siden var jeg sammen med noen venner, også begynte venninna mi å synge »ære være Gud i det høyeste» med tullestemme og da måtte jeg le skikkelig, og det måtte de andre også. Det hender faktisk at jeg må le når jeg tenker tilbake på det også. Er det noe jeg ikke vil bli tilgitt for og må få evig straff for etter døden?

Ellen


Svar:

Hei Ellen!

Nei, du har ikke syndet mot Den Hellige Ånd. Det at du ble frelst for en måned siden, viser at Gud ved sin Ånd har fått sin vilje med deg. Da skjedde det motsatte av hva synd mot Ånden handler om. Den synden går ut på å sette seg mot det Ånden vil gjøre. Den skal virke på oss gjennom Guds ord og kalle oss til å tro på Jesus og til å følge han. Motsetter vi oss dette kallet over tid, kan følgene bli at vi forherdes og mulighetene til å vende om blir borte. Da har synden mot Ånden fått følger for tid og evighet Matt 12, 31-32. I Hebr. 6,4-6 beskrives dette som en bevisst avvisning av Gud frelse ved Kristus, der en vet hva en avviser av Guds kjærlighet. Der er i alle fall ikke du!

Du er bekymret for dette siden du er redd for å si et bannord, får syndige tanker du ikke kan kontrollere eller kom til å le av noe du ikke skulle ledd av. Dette er ikke å synde mot Ånden, men uttrykk for at du har en syndig natur som stadig frister til synd. Det er jo derfor du trenger det Den Hellige Ånd skaper tro på, nemlig at du som synder skal få regne med tilgivelse for alle dine synder og får leve i hans nåde og kjærlighet.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • http://www.godisreal.today/wp-content/uploads/2014/05/pictures-jesus-cross.jpg

  Hva er synd?

  Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…
 • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

  Kjæreste med en som ikke tror?

  Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…
 • Due

  Faller man i Ånden?

  Spørsmål: Hvor i Bibelen står det at man blir berørt av Den hellige ånd på en sånn måte at…
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Hva er synd?

Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…