Hjem Søndagskommentar 3. S i Åpenbaringstiden – Personlig oppmøte.

3. S i Åpenbaringstiden – Personlig oppmøte.

4 min lest
0
0
1,352

Joh 1,15-18

Johannes vitner om ham og roper ut: «Det var om ham jeg sa: Han som kommer etter meg, er kommet før meg, for han var til før meg.»Illustrasjon Gjenkomst 1322477413

Av hans fylde har vi alle fått, nåde over nåde.

For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus.

Ingen har noen gang sett Gud, men den enbårne, som er Gud, og som er i Fars favn, han har vist oss hvem han er.

Det er fint med brev – eller e-post, sms eller lignende – når noen har noe godt å si oss. Men det er enda bedre med personlig oppmøte. Å treffes ansikt til ansikt, se og snakke med personene er mer levende og nært.

Da Jesus kom, kom Gud – personlig. Tidligere hadde han sendt ord gjennom profeter og andre sendebud. Men Jesus var annerledes, han var Gud personlig.

Da Jesus snakket, snakket Gud. Da Jesus helbredet, trøstet, refset og underviste, var Gud selv i aksjon. Han som ingen hadde sett, ble synlig. Den evige, allmektige, hellige Gud ble åpenbart. Det betyr: Som når et forheng blir trukket til side og vi kan se det som før var skjult bakenfor, slik er det nå. Vi kan se Guds herlighet, den som ingen før hadde kunnet tåle fordi den var så sterk. Den kan vi se når vi ser på Jesus. Disiplene så den med sine fysiske øyne da de så Jesus og hva han gjorde.

Vi ”ser” den når vi leser og hører om det og merker hans liv inni oss. Å kjenne Jesus er å kjenne Gud. Men det Gud ikke tåler hos oss, må fjernes. Når vi inviterer Jesus inn, renser han opp og tilgir våre synder. Da har vi ikke bare Jesus, men ”hele” Gud: Fars kjærlighet og Den hellige ånds kraft. Ikke fordi vi er så flinke eller presterer så godt., men fordi Jesus kom med både sannheten og nåden. Sannheten som avslører, nåden som tilgir. Det er gave. Nåde. Nåde over nåde. Nåde fra ende til annen.

 

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Tove Rustan Skaar
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …