Hjem Søndagskommentar 2. s i Åpenbaringstiden.

2. s i Åpenbaringstiden.

5 min lest
0
0
1,507

Kol 1,15-20.

jesus-preachingHan er den usynlige Guds bilde, den førstefødte før alt det skapte.

For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige, troner og herskere, makter og åndskrefter – alt er skapt ved ham og til ham.

Han er før alt, og i ham blir alt holdt sammen.

Han er hodet for kroppen, som er kirken. Han er opphavet, den førstefødte fra de døde, så han i ett og alt kan være den fremste.

For i ham ville Gud la hele sin fylde ta bolig, og ved ham ville Gud forsone alt med seg selv, det som er på jorden, og det som er i himmelen, da han skapte fred ved hans blod på korset.

 

Jesus Kristus er den første, den største og den viktigste!

Mange er mer opptatt av engler enn av Jesus. Eller av noe annet ”som virker”. Slik var det blitt for noen i Kolosser-menigheten som Paulus skriver til. Kanskje vi kan kjenne oss igjen? Er det kanskje noe ”der ute” som er mer spennende og virksomt enn Jesus?

Derfor må Paulus skrive til dem om hvem Jesus EGENTLIG er.

Se på dette:

  • Jesus er bildet av Gud som er usynlig.  Det betyr: ved å bli kjent med Jesus, blir vi kjent med den evige, hellige og allmektige Gud.
  • Jesus var Guds sønn før han ble menneske. Da var han med å skape alt som finnes. Han er ikke skapning, men Skaper. Altså står Jesus over alle slags engler og makter og skapninger.
  • Nå er Han hodet for sin kirke, og den, vi, er hans kropp. Det viser at vi hører tett, tett sammen og Han er vår leder.
  • Og så: det som viser a t dette er mer enn løse påstander: Han sto opp fra døden og ble virkelig levende. Han var den første, og vi skal alle følge etter en gang. Mange møtte ham og snakket med ham. Han var en levende person og ikke et spøkelse. Dette er guddommelig, helt umulig for mennesker. Hele Guds fylde bodde i Jesus, står det. Derfor kunne dette skje.
  • Men før han sto opp, døde han på korset. Han som var helt uskyldig og full av kjærlighet, døde for oss som har syndet og som synder. Fordi Jesus døde for vår skyld, kan vi bli venner og forsonet med Gud, den hellige og ha fred med ham.

 

Jesus er den han var. Nå vil han være den første og den viktigste for oss. Han vi kan tilbe, lytte til og følge i det nye året!

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Tove Rustan Skaar
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …