Hjem Spørsmål og svar Kan jeg snakke med Gud?

Kan jeg snakke med Gud?

4 min lest
0
1
2,253

Spørsmål:

Illustrasjon Nikodemus 1273318509[1]Hvordan kan jeg snakke med Gud? Hvordan oppnå en samtale med Gud?

Jeg ønsker så veldig å snakke med Han!

Christer


Svar:

Hei Christer!
Du forstår nok at du ikke kan snakke med Gud slik du snakker med et annet menneske. Gud er så uendelig mye større enn oss og sprenger alle rammer for det som kan uttrykkes med menneskelige ord. Likevel står det mye i Bibelen om at Gud taler til oss. Det skjer gjennom mennesker som er utvalgt til å være hans talerør. I Hebr. 1,1-2 står det at Gud mange ganger og på mange måter har talt gjennom profetene og at han så har talt til oss gjennom sin Sønn, Jesus Kristus. I og ved Jesus taler Gud til oss om sin frelse for oss og om hvordan han vil vi skal leve. Dette finner vi i Bibelen og ved å lese den, taler Gud til oss om det han vil vi skal vite for å ha et rett forhold til ham. Det kan han gjøre aktuelt og levende for oss ved Den Hellige Ånd. Slik kan vi oppleve at Gud taler personlig til oss og at han vil oss noe som får følger for vårt liv.

Nå er det noen som forteller at Gud talte konkret til dem om noe de skulle tro eller gjøre. Det betyr ikke at de konkret kan høre Guds stemme. Det er her tale om at de kan får en påminnelse, en innskytelse eller få et personlig budskap gjennom andre som er blitt minnet om å si noe til dem. Dette kan oppfattes som ord fra Gud. Alt slikt må prøves på Guds ord. Er dette noe som ikke strider mot Guds ord, kan en gå videre. Er en usikker på om dette er fra Gud, kan det være lurt å be om at dette på en måte blir bekreftet, eller en kan få hjelp til avklaring ved å samtale med en annen kristen som en har tillit til.

Derfor vil det fineste uttrykk for samtale med Gud være å be. I bønn kan vi forme våre ønsker overfor Gud, komme med våre sorger og gleder og be om at Gud gir oss det han ser vi trenger både til tro og til livet vi skal leve. Da er det lettere å få øye på Guds vilje, for da vet vi hva vi skal se etter når det gjelder bønnesvar. Lykke og velsignelse med det!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…