Hjem Søndagskommentar Nyttårsdag/Jesu navnedag – Guds adresse i verden

Nyttårsdag/Jesu navnedag – Guds adresse i verden

3 min lest
0
0
847

Matt 18,19-20

Også dette sier jeg dere: Dersom to av dere her på jorden blir enige om å be om noe, hva det enn er, skal de få det av min Far i himmelen. For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.»

 

For en tid tilbake fikk min kone og jeg besøke Kathmandu, hovedstaden i Nepal. Heldigvis tok lokalkjente folk imot oss for det viste seg at det ikke finnes et eneste gatenavn eller –skilt i denne millionbyen. Mens vi var der, ble vi invitert til å besøke den norske ambassaden – og heldigvis visste drosjesjåføren hvor det var. Men vi var nøye med å avtale at han skulle hente oss igjen slik at han kunne kjøre oss tilbake til vårt hotell etterpå. Hvordan skulle vi ellers ha funnet det?.

Adresser er viktige. Uten gateadresse virker ikke GPS’en, men har jeg adressen finner den frem for meg. Det gjelder når jeg skal finne mennesker, men hva med Gud? Hvor finner jeg ham? Bibelen svarer: I Jesus. Han er Guds nærvær i verden. Men hvor finner jeg ham? Jesus gir meg et enkelt og klart svar i dagens tekst. ”Hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.” Navnet representerer personen, og der Jesu navn nevnes, der er han. Du trenger ikke stige opp til himmelen for å finne ham. Overalt der hans folk samler seg, er han til stede.

På vei inn i et nytt og ukjent år feirer vi Jesu navnedag, Guds adresse i verden. Han har funnet oss og gitt seg til kjenne slik at hver den som vil, kan finne ham og slippe å bli stående alene overfor det ukjente. I Jesu følge er vi ikke lovet at reisen skal bli problemfri, men at vi aldri skal gå alene. Han går med hver deg og vil føre oss frem til den herlighet han har gått i forveien for å berede. Legg derfor frimodig livet i hans hånd.

 

Last flere relaterte artikkler
  • 19. søndag i treenighetstiden

    19. søndag i treenighetstiden – 8.10.2023 Matt 5,20-26 Ja, jeg sier dere: Dersom ikk…
  • Jesus vasker disiplenes føtter

    Skjærtorsdag 18. april 2019 Joh 13,1-17 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at…
  • Kjemp for å komme inn

    2. søndag i fastetiden 17. mars 2019 Luk 13,22-30 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by…
Last flere av Kurt Hjemdal
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …