Hjem Søndagskommentar Nyttårsaften – Glade nyheter for alle som bærer tungt

Nyttårsaften – Glade nyheter for alle som bærer tungt

4 min lest
0
0
1,024

Matt 11,25-30

På den tiden tok Jesus til orde og sa: «Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandige, men åpenbart det for umyndige små. Ja, Far, for dette var din gode vilje. Alt har min Far overgitt til meg. Ingen kjenner Sønnen, unntatt Faderen, og ingen kjenner Faderen, unntatt Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for. Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.

 

Det er tid for årsoppgjør. Regnskapsbyråene arbeider på spreng de neste uker for å få klart resultatet av virksomheten i 2012. Noen hver kan kjenne at oppgjøret er tungt. En ting er økonomien, men hva med livet og relasjonene? Mange sliter med dem og må erkjenne at de kommer til kort. Hvor vender man seg med den type oppgjørsproblemer?

 

I dagens tekst innbyr Jesus enhver som sliter, til å vende seg til ham med det som tynger. Han er mektig til å gi hvile fordi han er mektig til å løse ut fra det som tynger. Det er ingen billig snarvei verken for ham eller deg. Ham kostet det livet. Bare ved å dø på korset ble han i stand til å rekke mennesker sin tilgivelse. Han måtte sone for alle våre overtredelser. Oss koster det er kjennelsen av det som mislyktes inn for Guds ansikt i bønn om tilgivelse og i neste omgang oppgjøret med dem vi forsyndet oss imot. Guds tilgivelse betyr ikke frihet fra oppgjør med nesten, men gir kraft til den.

 

”Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder…” Det er ingen begrensninger i Jesu innbydelse. Uansett hvem du er og hva slags bører du sliter med skal du få legge dem av hos ham og der finne hvile og frihet. Her kan du legge fra deg skyldens, bekymringens og håpløshetens byrde. Han har ikke bare sonet din synd, men er også oppstått med seier over døden og møter deg som den som reiser opp og lover å gå med deg resten av livsveien. Og å gi deg evig liv.

 

Overlat deg til ham og si ja til hans førerskap. Der erfarer du at hans åk er godt og hans byrde lett. Han vil selv bære og bruke deg til velsignelse for dem du ferdes iblant.

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
  • 19. søndag i treenighetstiden

    19. søndag i treenighetstiden – 8.10.2023 Matt 5,20-26 Ja, jeg sier dere: Dersom ikk…
  • Jesus vasker disiplenes føtter

    Skjærtorsdag 18. april 2019 Joh 13,1-17 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at…
  • Kjemp for å komme inn

    2. søndag i fastetiden 17. mars 2019 Luk 13,22-30 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by…
Last flere av Kurt Hjemdal
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …