Hjem Søndagskommentar 4.søndag i advent 2012

4.søndag i advent 2012

5 min lest
0
0
1,132

2 Kor 1,18-22

Så sant Gud er trofast: Det vi sier til dere, er ikke samtidig ja og nei.  For Guds Sønn, Jesus Kristus, som vi har forkynt for dere, jeg, Silvanus og Timoteus, han var ikke ja og nei; i ham er det bare ja.  For så mange som Guds løfter er, har de fått sitt ja i ham. Derfor sier vi også ved ham vårt Amen, til Guds ære.  Gud er det som gjør både oss og dere faste i troen på Kristus, og som har salvet oss.  Han har også satt sitt segl på oss og gitt oss Ånden som pant i våre hjerter.

 

På denne søndagen før jul kommer Paulus med et viktig poeng. Han setter julens begivenheter inn i et perspektiv. Et rett perspektiv riktignok. Det er mange perspektiver vi kan sette julen inn i. Men det perspektivet Paulus setter både julen og påsken og hele Jesu virke inn i, handler om at Gud er trofast. At Gud holder det han lover. Og at Jesus er oppfyllelsen av hans løfter.

 

Bibelen kan virkelig kalles for løftenes bok. Den inneholder svært mange løfter som Herren har gitt. En del av disse løftene var slike som ble oppfylt ganske raskt etter de ble gitt. Andre er ennå ikke oppfylt. Omkring 300 av disse løfter og profetier handler om Messias – Guds Sønn. 24 av disse ble oppfylt på en eneste dag – langfredag. Derfor kan Paulus, Silvanus og Timoteos skrive at den Jesus som de forkynner, i ham er det bare «ja». For løftene har fått sitt «ja» i Jesus. Ikke bare de 300, men alle Guds løfter. Også de som ennå ikke er oppfylt. De som handler om de som skal skje.

 

Grunnen til det er at fremtiden blir bygget på Jesu Kristi sitt verk. Det er han som er verdens frelser. Det er han som skal komme igjen for å dømme levende og døde. Hvert kne skal bøye seg for ham. Det eneste sikre i vår tilværelse er – ikke at vi skal dø – men at vi alle skal møte Jesus. Enten som frelser eller som dommer.

 

Velger vi ham som frelser, gjør Gud oss faste i troen på ham. Først har Gud lovet frelsen. Så har Gud gitt oss frelseren – sin egen Sønn. Så gjør han oss faste i troen på Kristus. Ved ånden setter han et segl på oss – altså merker oss som sine. Så gir han også Ånden som pant – et løfte på at vi har fått evig liv og frelse ved troen på Jesus. Gud er trofast. Hva kan vi si til dette? Vi kan si takk og Amen!

 

Last flere relaterte artikkler
  • Jeg kommer snart

    Se, jeg kommer snart, og lønnen jeg vil gi, har jeg med meg. (Åp 22,12) Alt det gode Johan…
  • Ny himmel og jord

    Og jeg så en ny himmel og en ny jord. (Åp 21,1) Alt har en begynnelse og slutt. Slik er vi…
  • Bryllup

    Salige er de som er innbudt til Lammets bryllupsmåltid. (Åp 19,9) Noen ganger får Johannes…
Last flere av Helge Skaaheim
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …