Hjem Spørsmål og svar Kan drømmen være sann?

Kan drømmen være sann?

9 min lest
0
1
2,049

Spørsmål:

Hei

Jeg har et spørsmål som har gnaget litt på meg den siste tiden.

Det som er at for ca 6 år siden, da var jeg 17, så var det en venninne av meg som drømte om natten at jeg var Antikrist. Jeg ble litt redd for det, men vi bare lo av det egentlig, for det var jo bare en drøm, og man kan drømme mye rart. Men i det siste har jeg blitt litt redd for denne drømmen, og jeg har litt fort for å bli redd av meg.

Jeg har jo ikke lyst til å være antikrist. Det som gjorde meg ekstra redd var da jeg fortalte dette, og en bekjent spurte: “Hadde hun noen andre tydinger?” Gud gir jo folk drømmer i løpet av Bibelen, men kan denne drømmen på en måte være et slags “forutseelse” eller “syn”?

Det som jeg har tenkt i forhold til denne drømmen, var at denne kunne være en slags advarsel fra Gud. For noen år siden var jeg mye mer liberal, og tok kanskje ikke Bibelens ord helt på alvor. Jeg var opptatt av å skulle “tolke” Bibelen. Denne drømmen har gjort meg mer bevisst på hvor viktig det er at det man sier er i tråd med Bibelens ord, og at man ikke kan gå på akkord med Gud. De siste årene har jeg opplevd å ha kommet nærmere Gud, og derfor er det så trist når en slik tanke dukker opp. Den gjør at jeg stagnerer litt. Jeg giftet meg i sommer, og er nå blitt gravid, og da er det enda tristere at dette skal ta noe av den gleden fra meg.

Jeg tenker at Jesus visste jo at Judas ville forråde ham, er det slik at Gud forutser slike ting med oss mennesker nå også? Jeg vil IKKE være en antikrist, jeg vil følge Jesus og føre mennesker til Ham, og kjenne på den freden han gir som er så god.

Kristin


Svar:

Hei Kristin

Nei, du er ikke Antikrist. Antikrist beskrives av Johannes som en forfører av Kristi menighet. Mye i Bibelen tyder på at det i endetiden vil tre frem en person eller maktstrukturer som samler motstanden mot Kristus og hans menighet. Samtidig skriver han om flere antikrister som vi komme og vil forføre mennesker bort fra tro på Kristus 1.Joh 2,22; 4,3; 2.Joh 1,7. Det er ånden til Antikrist som får folk til å fornekte Jesus som Herre og Frelser, skriver Johannes i 1.Joh 4,2-3. Det du forteller om deg selv, viser at drømmen til din venninne ikke har noe med deg å gjøre. Du vil følge Jesus, føre mennesker til Ham og kjenne freden han gir. Da er du preget av Kristi Ånd, og da kan du være trygg på at du ikke er en antikrist. Og så lenge du tror på Jesus og følger Ham, blir du det heller aldri.

Drømmer kan være så mangt. Drømmer kommer av noe som er lagret i vår underbevissthet ut fra noen vi har sett eller opplevd en gang. Som du vet kan de gi de merkeligste utslag. Det er tale om drømmetydning i Bibelen, og da er det i tilfeller der Gud vil formidle et bestemt budskap til et folk eller en enkeltperson. Men da er det klart ut fra sammenhengen at det er det som skjer. Dersom en skal prøve å tyde drømmer med åndelig innhold, må det i alle fall prøves på Guds ord. Slik sett må drømmen til din venninne avvises. Derfor var det uklokt av en bekjent av deg å spørre om hun som drømte hadde tydning på dette ved å vise til at det i Bibelen er tale om drømmer som “forutseelse”. Det har gitt deg unødvendig engstelse. Dette kan du legge bort og legge bak deg.

Du nevner at Jesus visste at Judas ville forråde ham. Ja, men det var forutsagt i GT. Gud som den allvitende kjenner selvsagt også vår fremtid. Det betyr ikke at han vil vi skal spekulere over det. Tvert imot sier Jesus i Matt 6,25-34 at vi ikke skal bekymre oss for morgendagen, men tro på han som har den i sine hender.

Nå kan jo dette tross alt ha ført noe godt med seg ut fra det du skriver. Det har ført til at du tar Bibelen mere på alvor og vil at Guds ord mere skal prege ditt liv. Det har gitt deg en god følelse av at du er kommet nærmere Gud. Det kan du glede deg over slik at det som har gjort deg engstelig, kommer i bakgrunnen og etter hvert forsvinner.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Dyrets tall 666

    Spørsmål: Hei! Jeg er litt redd for at jeg har tatt i bruk dyrets tall. På bankkortet mitt…
  • Sankthansdagen/Jonsok

    Joh 1,1-8 I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.  Han var i begynne…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Dyrets tall 666

Spørsmål: Hei! Jeg er litt redd for at jeg har tatt i bruk dyrets tall. På bankkortet mitt…