Hjem Spørsmål og svar Bok som forklarer gamle salmer

Bok som forklarer gamle salmer

3 min lest
0
0
1,922

Spørsmål:

Hei!
Jeg er på utkikk etter en bok om gamle salmer og historiene bak disse. Mener og ha hørt at en slik bok er gitt ut. Har dere kjennskap til tittelen på boken og hvor jeg eventuelt kan få kjøpt den?

Birgit


Svar:

Hei Birgit!

Det er lurt å finne ut om bakgrunnen for sanger og salmer. Det kan gi en dypere forståelse av hvorfor de er blitt skrevet og og en bedre innsikt i hva de formidler.

Vi har ikke klart å oppspore én bestemt bok om gamle salmer som fremdeles er i salg. Men det finnes flere bøker som forteller om bakgrunnen til mange sanger, salmer og åndelige viser. De er noe forskjellige, så du får finne ut hva du er ute etter. Hvor mange av disse som er i salg, får du vite ved å kontakte en butikk som tilhører Bok og Media-kjeden.

Bjarne Stoveland har gitt ut følgende bøker: “Alle tiders sanger”, “Våre kjære julesanger”, “Sanger vi gjerne synger” og”Min sjel,min sjel lov Herren”. Den siste skal handle om salmer. Egil Elseth har utgitt boken “Til paradis med sang”. Videre har Gunnar Bonsaksen gitt ut “Historien bak sangene i sangboken Syng med”. Den er utgitt av Orkdal diakoniutvalg. På Luther forlag har de også oversatt og utgitt en bok av Gloria Geither som heter “Min Jesus lever”. Den forteller historien bak sangene som den amerikanske sangeren Bill Geither bruker.

Dette er kanskje litt mer enn du ba om! Håper du kan bruke noe av det..

Men vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • 3. Søndag etter påske

    Joh 10,1-10 «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som ikke går inn til saueflokken gjenn…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

3. Søndag etter påske

Joh 10,1-10 «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som ikke går inn til saueflokken gjenn…