Hjem Aktuelt Nyhetsbildet er preget av misbruk og løgn

Nyhetsbildet er preget av misbruk og løgn

4 min lest
0
0
875
http://www.normisjon.no/Images/1511/v02_2BC9058649CF5C731598EC5F8F2D60D6.jpg
Bilde fra http://www.normisjon.no/

Det å lese aviser og høre nyheter i disse dager handler i stor grad om misbruk og løgn. Det pågår en rettsak om sex-misbruk/makt-misbruk.  Det har kommet frem nye avsløringer av

dop-misbruk i sykkelsporten.  Og det er stadig nye saker om økonomisk utroskap.  I de fleste saker dekkes ting over med løgn inntil det blir avslørt som usant.

I den engelsktalende verden har man snakket om 3 G:  Gold, Glory and Girls.  Disse tre dreier seg om både kristne og sekulære lederes største fristelser og det som i flest tilfeller fører til lederes fall.  Det er enten økonomisk utroskap/misbruk (Gold), eller maktmisbruk (Glory) eller sex-misbruk (Girls).  Når ledere faller i disse fristelsene, fører det som oftest til at de mister stillingen.

I de lederutviklingskurs jeg har holdt i Bangladesh og India har jeg hver gang minnet om «den vanhellige treenighet» med Gold, Glory og Girls og hvordan disse kan føre til lederes fall.  Når vi fjerner oss fra Sønnen som frikjøpte oss med sitt blod så kan vi lett bli bundet av pengenes makt.  Når vi fjerner oss fra Faderen som har all makt, faller vi kanskje ned i maktmisbruk og tar selv makten og æren.  Når vi fjerner oss fra Den Hellige Ånd, kan vi lett bli bundet av urent sex-misbruk.  På denne måten tegner det seg et bilde av hvordan avstand fra Den opphøyde, hellige Treenighet fører til en nedfallen, vanhellig treenighet.

I kristen sammenheng har vi de aller beste muligheter til å unngå disse skjebnesvangre fristelsene. I Jakob 4, 7-8 leser vi:  «Så vær da lydige mot Gud! Men stå djevelen imot, så skal han flykte fra dere. Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Vask hendene, dere syndere, rens hjertene, dere som har et delt sinn!»  Det å holde seg nær til Gud er viktigst.  Men kanskje det er like viktig å holde seg nær til medkristne og være en del av et ærlig fellesskap og arbeide sammen med andre i team?

Det er selvfølgelig mange flere fristelser og synder som skader forholdet til medmennesker, Gud og seg selv, men de tre nevnte er kanskje de tre viktigste i forhold til å kunne ha tillit som leder.

 

Last flere relaterte artikkler
  • Jesus viser seg for disiplene

    2 Påskedag – 5.04.2021 Bilde av Clint Bustrillos Luk 24,36-45 Mens de snakket om det…
  • Jesus er sannelig oppstanden!

    Påskedag – 04.04.2021 Matt 28,1-10 Bilde av Bruno Van Der Kraan Da sabbaten var over…
  • Vitnesbyrdets kraft

    12. søndag i treenighetstiden 1. september Joh 4,27–30.39–43: I det samme kom disiplene ha…
Last flere av Hans Thore Løvaas
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …