Hjem Søndagskommentar 8.søndag i treenigheten

8.søndag i treenigheten

5 min lest
0
0
1,531

Mark. 12.37b-44

David selv kaller ham herre, hvordan kan han da være Davids sønn?»Den store folkemengden lyttet gjerne til ham, og i sin undervisning sa han: «Pass dere for de skriftlærde! De vil gjerne gå omkring i lange kapper, motta ærbødige hilsener på torget, sitte fremst i synagogene og ha hedersplassene i selskaper. De eter enker ut av huset og holder lange bønner for syns skyld. Men de skal få desto hardere dom.» Jesus satte seg rett overfor tempelkisten, og han så på hvordan folk la penger i den. Mange rike ga mye. Men det kom også en fattig enke og la i to småmynter, verdt noen få øre. Da kalte han disiplene til seg og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre som la penger i tempelkisten. For de ga alle av sin overflod, men hun ga av sin fattigdom alt hun eide, alt hun hadde å leve av.»

 

Jesus er på tempelplassen i Jerusalem. Han underviste og mange hørte på Ham.”Den store folkemengden lyttet gjerne til ham”. Han kom med advarsel mot de skriftlærde.”De holder lange bønner for syns skyld”. Mange av de som var der la også sin gave i tempelkisten.

Jesus satte seg nå rett overfor tempelkisten og fulgte med. En av de som kommer med sin gave er en fattig enke. ”Hun la i to småmynter, verdt noen få øre”. Det var ulike formål offergaven gikk til. Muligens sto det 13 offerkister der og ved siden av kistene sto noen prester som de samtale med om hvilket formål gaven skulle gå til. Presten la så gaven ned i den rette offerkisten.

Hva ga så den fattige enken? ”Hun ga alt hun eide, alt hun hadde å leve av”. Hun stolte på at Gud fortsatt ville sørge for henne. De rike ga mer eller mindre det de bekymringsfritt kunne avstå fra- hun ga alt hun eide i tillitt til at Gud fortsatt ville ha omsorg for henne.

Teksten handler altså om et tillittsforhold mellom  Gud og oss også når det gjelder å forvalte verdens goder. Har vi den tillitt til Gud når det gjelder å gi våre gaver til Guds rikes arbeid? Det tilsynelatende lille enken ga, ga hun med tillitt og håp om det det kom andre til gode. Ved selv å gi, får vi hjelp til å ta imot. Våger vi å satse på at Gud er Gud!

Teksten taler om HEL overgivelse i Guds hender med alt hva våre liv inneholder. Ingen enkel sak!

Det er å vandre med Jesus i hverdagen. Erfare at Hans Ord holder! Erfare at Jesus har omsorg for oss- omslutter oss i glede,sorg,nød og fattigdom.

Ingen er glemt av Gud! La oss våge denne vandringen med Jesus!

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • Hva er 30 sølvpenger verdt i dag?

    Hei. Jeg lurer på hvor mye de 30 sølvpengene som Judas Iskariot solgte Jesus Kristus for e…
Last flere relaterte artikkler
  • 9. søndag i treenighetstiden

    9. søndag i treenighetstiden – 30.07.23 Matt 11,28-30 Kom til meg, alle dere som str…
  • Langfredag

    Mark. 14.26 -15.37 Da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut mot Oljeberget.  Jesus sa til …
  • Skjærtorsdag

    Joh. 13.1-15 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da ha…
Last flere av Odd Kristoffersen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …