Hjem Søndagskommentar 5 .søndag i treenigheten

5 .søndag i treenigheten

5 min lest
0
0
971

Matt. 7.21-29

Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’ Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det var bygd på fjell. Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør det de sier, ligner en uforstandig mann som bygde huset sitt på sand. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort.» Da Jesus hadde fullført denne talen, var folket slått av undring over hans lære, for han lærte dem med myndighet og ikke som deres skriftlærde.

 

Vår tekst danner avslutningen av Jesu store tale: Bergprekenen. Jesus har behandlet følgene temaer: Saligprisningene, lys og salt i verden, drap og sinne, ekteskap og skilsmisse, gjengjelde ondt med godt, elske sine fiender, bønn og bønnesvar, døm ikke og den brede og smale vei. Han avslutter med advarslene mot falske disipler og huset bygd på fjell.

Det avgjørende er at vi er villige til å gjøre det vi hører Jesus sier. Våger vi å satse på det vi bekjenner! Er vår Kristusbekjennelse sann og ekte! Er vår tro kun en fasade eller den et sant liv fulgt av lydighet mot Jesus Kristus og Hans Ord! Jesus lærte med myndighet. Han minner oss om at vi ikke må ta feil av hvem Han er. Troen skal leves ut i gode gjerninger, gjort i lydighet mot Jesus Kristus. Det gjelder å høre og gjøre.

Jesus illustrerer det med bildet om de 2 husbyggerne. Den kloke som satte sitt hus på fjell og den uforstandige som var fornøyd med å bygge på sand. Huset som var bygd på fjell holdt stand mot stormen, mens huset på sand falt sammen i ruiner.

Det er mange som hører Guds Ord, men som likevel ikke lar det få konsekvenser i livet. Jesus er utfordrende! Han vil ved sitt Ord hjelpe oss til å leve ut troen. Han advarer mot falske disipler – huset må bygges på fjell! Bergprekenen er konkret og hverdagsnær, den skal hjelpe oss til å leve ut Kristustroen. Den forteller oss at Kristus selv er nær i alle livets og troens situasjoner.Kristus er den  levende Guds Sønn.

”Da Jesus hadde fullført denne talen, var folket slått av undring over Hans lære, for Han lærte dem med myndighet og ikke som deres skriftlærde”.

La undringen følge oss alle!

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
  • 9. søndag i treenighetstiden

    9. søndag i treenighetstiden – 30.07.23 Matt 11,28-30 Kom til meg, alle dere som str…
  • Langfredag

    Mark. 14.26 -15.37 Da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut mot Oljeberget.  Jesus sa til …
  • Skjærtorsdag

    Joh. 13.1-15 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da ha…
Last flere av Odd Kristoffersen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …