Hjem Søndagskommentar 2. søndag i påsketiden.

2. søndag i påsketiden.

5 min lest
0
0
302

Joh.21,15-19.

Da de var ferdige med måltidet, sier Jesus til Simon Peter: «Simon, sønn av Johannes, elsker du meg mer enn disse?» Han svarte: «Ja, Herre, du vet at jeg har deg kjær.» Jesus sier til ham: «Fø lammene mine!» Igjen, for annen gang, sier han: «Simon, sønn av Johannes, elsker du meg?» «Ja, Herre, du vet at jeg har deg kjær», svarte Peter. Jesus sier: «Vær gjeter for sauene mine!» Så sier han for tredje gang: «Simon, sønn av Johannes, har du meg kjær?» Peter ble bedrøvet over at Jesus for tredje gang spurte om han hadde ham kjær, og han sa: «Herre, du vet alt. Du vet at jeg har deg kjær.» Jesus sier til ham: «Fø sauene mine! Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Da du var ung, bandt du beltet om deg og gikk dit du selv ville. Men når du blir gammel, skal du strekke ut hendene dine, og en annen skal binde beltet om deg og føre deg dit du ikke vil.» Dette sa han for å gi til kjenne hva slags død han skulle ære Gud med. Da han hadde sagt dette, sa han til Peter: «Følg meg!»

 

Denne tekstkommentaren kan deles inn i tre.

For det første skal vi merke oss at Jesus stilte det samme spørsmål tre ganger. Det er tydelig en sammenheng mellom de tre spørsmålene og Peters trefoldige fornektelse av Jesus i yppersteprestens gård. (Joh.18)

Spørsmålene om kjærlighet Jesus var ransakende og ble en fornyelse av Peters forhold til Jesus.

For det andre ser vi at Peter fikk spørsmålet om han elsket Jesus mer enn sine venner. Dette bør også være ransakende for oss som ofte setter våre venner og annet foran Jesus.

For det tredje skal vi merke oss Peters svar på det tredje spørsmålet. Da utbryter Peter ”Herre du vet alt, du vet at jeg har deg kjær”

Det er godt at Jesus vet alt, han vet om mine synder, men han vet også at jeg elsker ham. Han vet alt om deg også. Han blir ikke overrasket når du i bønn kommer til ham som du er.

For det fjerde skal vi merke oss hva denne kjærlighet til Jesus brakte han. Den førte han inn i hyrdetjenesten for Jesu menighet og til slutt korsdøden.

Jesus har også kalt deg til å tjene ham. Eller står du ”ledig på torvet”? Meld deg til tjeneste, det er nok av oppgaver i Guds rike.

Å følge Jesus koster. Ja, det kan gå på livet løs. Peter døde av det.

 

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Rolf Ruud
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Bibelens syn på livet etter døden

Hei og takk for fine program på Visjon Norge. Jeg er en kristen og leser daglig i Bibelen.…