Hjem Aktuelt Kristen tro og Islam – hva er forskjellen?

Kristen tro og Islam – hva er forskjellen?

5 min lest
0
0
1,659

I disse mulla Krekar-tider er det nok mange moderate muslimer som kunne tenke seg en bedre representant for deres religion i media. Når støynivået blir så høyt, er det ikke lett å få en saklig drøfting av hva islam står for i forhold til kristen tro. Så er det heller ikke et tema som kan behandles på en utfyllende måte i avisoverskrifter eller i en kort artikkel som denne.

Men vi fikk en god hjelp i et innlegg i Aften i uka som gikk. Ei norsk jente på 17 år har konvertert  fra kristendommen til islam. At hun har konvertert fra kristendommen, er vel mer formelt enn reelt. Hun skriver at hun er døpt og konfirmert, men har ellers ikke deltatt i noen kristelige aktiviteter eller gått i kirken. Dette vitner ikke om mye kjennskap til det hun har gått fra. Likevel kommer hun med følgende forklaring på forskjellen på kristne og muslimer: «De kristne gjør ikke så mye for Gud, mens muslimer gjør veldig mye. De ber fem ganger om dagen og de faster»

Hva betyr det å gjøre noe for Gud? Ut fra dette utsagnet betyr det å holde på regler for faste og bønn. Det handler altså om å gjøre noe som tilfredsstiller Gud. Det er en god beskrivelse av hva religiøsitet går ut på, og hvor skillet går mellom sann kristendom  og alle andre religioner. Bibelens glade budskap er at vi skal slippe å gjøre noe for Gud, ved våre religiøse og fromme prestasjoner. Alt som trengs å gjøre overfor Gud har Jesus gjort. Vi har ryggen fri. Da blir det å gjøre noe for Gud noe helt annet: Det er å gjøre noe for andre. Luther sa dette presist: «Gud trenger ikke dine gode gjerninger, men din neste trenger dem»!

Vi skal få slippe å be fem ganger om dag. Vi skal få lov! Det er et stort privilegium som gjør at de fleste bevisste kristne ikke nøyer seg med fem ganger. Feate har vi frihet til å praktisere om vi trenger det. Jesus har gjort alle religiøse krav om til velsignelser. Dermed settes vi fri til å gå til vår neste med det Gud har gitt oss av nåde ut fra sin kjærlighet til oss. Det er her skillet går mellom kristen tro og islam. Men det kan en ikke forstå før en har evangeliet om Jesus Kristus som et frigjørende budskap om at det vi skal gjøre for Gud, gjør vi overfor hverandre. Det skulle noen ha fortalt 17-åringen før hun forlot noe hun ikke kjente.

 

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…