Hjem Spørsmål og svar Hvordan få en trygg tro?

Hvordan få en trygg tro?

5 min lest
0
0
1,554

Spørsmål:

Hei!

Jeg er kristen og selvfølgelig tatt i mot Jesus Kristus som min Herre og Frelser. Men nå har det jo seg slik at for omtrent to uker siden, hadde jeg det sånn at jeg rett og slett ikke orket Gud mer. Hver gang jeg ville lese Bibelen eller be ble jeg fort lei og ville egentlig helst stikke og legge meg. Og i verste fall slutte å tro. Jeg er overbevist om at det er djevelen som prøver å holde meg unna Gud. Jeg ber stadig vekk om at Gud skal gi meg styrke og fylle meg med Den Hellige Ånd. Men hver gang jeg ber om det, legger jeg merke til at jeg blir nervøs, på en eller annen måte. Jeg blir redd for å havne i helvete, rett og slett. Igjen ber jeg Gud om å hjelpe meg ut av det jeg frykter. Hvordan kan jeg komme ut av dette?

Christopher


Svar:

Hei Christopher!

Du kan komme ut av det du beskriver ved å ikke være så opptatt med hva du føler. Du er en kristen og tror på Jesus som din Herre og Frelser. Det er han, og det er det du skal holde deg til. Følelsene våre går det opp og ned med. Jeg vet ikke hva som er grunnen til at du har det slik for tiden når det gjelder troen, bibellesing og bønneliv. Det kan være så mangt. Det er sant at djevelen prøver å utnytte dette til å holde deg unna samfunn med Gud. Det må du ikke la han gjøre! Du skal holde deg til det Guds ord sier om hva Jesus har gjort for deg, og ta på alvor at den som setter sin lit til ham, er trygg i Herrens hender – uansett hva du føler og opplever.

Det at du blir nervøs når du ber om at Gud må gi deg styrke og at du må bli fylt av Den Hellige Ånd, tyder på at du ikke helt har fått tak i hva det handler om. Guds kraft er ikke noe som du kan gå å føle på at du har, og Åndens fylde er ikke noe du kan kjenne at du får eller ikke får. Guds kraft er den hjelp som han sender når du trenger den, og Åndens fylde er at Gud gjennom sitt ord mer og mer får komme til hos deg og lede deg til et stadig rikere liv etter hans vilje. Så du skal ikke være så opptatt med hva du føler og opplever. Fokuser på det Jesus har gjort for deg! Be om at Gud ved sin Ånd gir deg trygg tro på at du dermed er en kristen, at du hører Jesus til og ikke trenger å være redd for fortapelse!

Lykke og velsignelse videre i livet som kristen!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *