Hjem Aktuelt Avkristningen blir Europas undergang

Avkristningen blir Europas undergang

4 min lest
1
0
1,401

Det er ikke jeg som spår at avkristningen blir Europas undergang. En dansk historiker, Bent Jensen, ble intervjuet i Verdibørsen i begynnelsen av januar 2012.

Han sa at Europa var en kristen sivilisasjon. Den europeiske sivilisasjon sprang ut fra kristendommen. Europas historie var utenkelig uten kristendommen. Europa har mistet sin sjel og sin tro og viser samtidig mange tegn på nedgang og dernest undergang.
Han mente at et av tegnene på dette er manglende vilje til å føde barn. Folk flest vil ha det morsomt og bruke penger og reise og da blir barn lett en hindring.
Det er en manglende europeisk vilje til å reprodusere seg selv en manglende vilje til å stå på de tradisjonelle kristne verdiene.

 

Han sa også at vi ikke bør glemme det som skjedde i Russland etter revolusjonen. Eksperimentet med å forkaste den kristne religion og bygge et samfunn på materialistisk ateisme førte til oppløsning og undergang.

 

Da regjeringen i 2007 annonserte at KRL-faget skulle bli til RLE var alle biskopene i Den norske Kirke imot det. Olav Skjevesland sa: «Hvis konsekvensen blir at man raderer ut kristendommen – K-en – i KRL, kan man fort komme i en situasjon hvor vår historiske forankring i den kristne tradisjon forvitrer.»
Dette stod å lese i en artikkel med overskriften: «Kristen-Norge vil beholde dagens KRL-fag. Biskopene advarer mot avkristning.»

Siden den gang har avkristningen bare aksellerert med store endringer i lovverket, angrep mot andakter i radio, bordbønn i barnehagene, skolegudstjenester m.m.
Søndagstankene ved Per Arne Dahl i Aftenposten er blitt borte. Sakte men sikkert er det offentlige rom, skolen, barnehagene etc. blitt tømt for sentralt kristent innhold.

Det gjenstår å se hva dette vil få å si for samfunnsmoralen, arbeidsmoralen og situasjonen for kommende generasjoner med barn og unge.
Det har i alle fall ført til at den kristne menighet har kommet i en minoritetssituasjon og står overfor en stor misjonsutfordring overfor nye generasjoner.

Psykologien, filosofien, human-etikken, menneskerettighetene m.m. vil aldri kunne erstatte kristendommens livsforvandlende og etiske kraft.
Det som virkelig kan forvandle er det vi leser i 2. Tim. 3, 14 f. «Men du skal holde fast på det du har lært og er blitt overbevist om. Du vet jo hvem du har lært det av. Helt fra du var et lite barn, har du kjent de hellige skriftene, de som kan gi deg visdom til frelse ved troen på Kristus Jesus. Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd»

 

Last flere relaterte artikkler
  • Jesus viser seg for disiplene

    2 Påskedag – 5.04.2021 Bilde av Clint Bustrillos Luk 24,36-45 Mens de snakket om det…
  • Jesus er sannelig oppstanden!

    Påskedag – 04.04.2021 Matt 28,1-10 Bilde av Bruno Van Der Kraan Da sabbaten var over…
  • Vitnesbyrdets kraft

    12. søndag i treenighetstiden 1. september Joh 4,27–30.39–43: I det samme kom disiplene ha…
Last flere av Hans Thore Løvaas
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
Last flere inn Aktuelt

En kommentar

  1. rita johannessen

    23. March 2012 på 16:06

    Bra sagt. Jeg gremmes langt inn i sjelen for det som skjer nå. jeg går på skole, er den eneste aktive kristne i klassen og det jeg ser hver dag sjokkerer meg. Et hat så stort mot Gud, Israel og Bush. Og mot kristne. Lærerne lærer oss mye feil, får kristendommen i Europa til å virke bare negativt. Noen elever kveiler seg og uffer og stønner og himler med øynene dersom Gud blir nevnt. Noen liker kvisling, kommunismen og tør jeg påstå:satanismen. Men det jeg undrer meg aller mest over er det voksende hatet mot USA. De sitter og forbanner USA hver dag, både lærere og elever. Vi er voksne elever, mellom 30 og 40 år. Mvh Rita

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Jeg brenner for India!

Spørsmål: Indiamisjon! Jeg har et brennende hjerte for India. Jobbes det fortsatt blant sa…