Hjem Søndagskommentar Nyttårsaften

Nyttårsaften

3 min lest
0
0
411

Nyttårsaften.

Jesu fred – midt i alt!

Joh. 14:27.

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere. Ikke som verden gir, gir jeg dere. La ikke deres hjerte forferdes, frykt ikke!

*

Karsten Isachsen forteller i en av sine bøker om en fotokonkurranse over temaet ”fred”. Vinnerbildet vakte undring. Det forestilte en vilter fjellbekk som kastet seg nedover en bratt fjellside, med vannrøyk som oste opp som dampende tåke. Det så alt annet enn fredelig ut.

Men så man nærmere etter, oppdaget man noe. Midt i fossen hadde en liten bjørk klort seg fast. Og på en av grenene satt en fugl med hodet under vingen og sov. Midt i vannets bulder var det et sted for fred.

 

Jesus taler om fred til disiplene i en kveldstime. Ikke nyttårsaften, men likevel ved et tidsskille. Det er kvelden før veien går til kors og død. Disiplene aner nok at en ukjent fremtid står foran dem, og de er naturlig nok engstelige. Midt i dette kommer Jesus med fred. Han opphever ikke spenninger eller blandede følelser. Men han inviterer oss til å leve i sannheten, og han lover å være sammen med oss. Slik er Jesu fred. Den bygger på sannhet og fellesskap.

 

For mange har 2011 blitt et annerledes år. Tragedie og ondskap har rammet oss som folk. Men vi har også erfart samhold og fellesskap. I våre egne liv ser vi vel også spor både av ondt og godt. Utfordringen er å snakke sant om alt dette – både det vi kan takke for og det vi må be om tilgivelse for. Året slik det faktisk ble.

 

Ved årsskiftet bytter vi ”gaver”. Vi kan gi Jesus vår angst og motløshet, våre skuffelser og nederlag – han gir oss sin fred. Midt i et urolig liv kan vi søke fellesskap med ham som er veien, sannheten og livet. Da kan vi se inn i den fremtiden vi ikke kjenner med håp. Da bygger vi ikke på ønskedrømmer, men på Jesus som sier: ”Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere.”

Prost i Nordre Follo

 • truelove apple

  Vil Gud tilgi selvmord?

  Spørsmål: Finnes det tilgivelse for mennesker som begår selvmord? Kvinne Svar: Hei Kvinne …
 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Sven Holmsen
 • photo-02-07-2015-00-51-34

  2. søndag i fastetiden.

  1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…
 • something-1-of-1

  1. søndag i fastetiden

  Matt 16,21-23 Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine at han …
 • 29102010476

  Fastelavenssøndag

  Joh 12,20-33    Det var noen grekere blant dem som var kommet for å tilbe under høytiden. …
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Vil Gud tilgi selvmord?

Spørsmål: Finnes det tilgivelse for mennesker som begår selvmord? Kvinne Svar: Hei Kvinne …