Hjem - Himmelrikets kjennetegn – 3. juni

Himmelrikets kjennetegn – 3. juni

3 min lest
0
0
991

«Vidunderligst av alt på jord er Jesu Kristi rike» synger vi i en salme.  Det er sant.  For Guds himmelrike er forskjellig fra alle andre riker.  Midt i et organisert samfunn med styre og strukturer kan en organisasjon leve sitt eget liv med egen leder og ordninger.  Slik er Guds rike i verden, men ikke en del av verden.  Kongen i Guds rike er intet menneske men Herren selv.  Det er Gud som  legger planen for sitt rike.  Han bruker sine barn og han bruker sin kirke, men himmelens rike blir ikke styrt av noen menneskelig organisasjon, men bare av Herren selv.  Dette rike har sine kjennetegn. 

I kap. 13 av Matteusevangeliet nevner Jesus sju kjennetegn på himmelriket.  Det er lik en såmann som sår kornet, (v.3-9) en åker med både hvete og ugress, (v.24-30) et sennepsfrø,  (v.31-32) en surdeig,  (v.33) en skatt gjemt i en åker,  (v.44) en verdifull perle (v.45) og en fiskenot.  (v.47-49)

Såmannen skal lære oss at himmelrikets budskap blir tatt forskjellig imot.  Ugresset og hveten lærer oss at fienden vil ødelegge riket innenfra. Sennepsfrøet viser at riket har en iboende kraft som er grenseløs.  Surdeigen er et bilde på den omskapende makt som riket er bærer av.  Skatten minner oss om den store verdi riket har for den som eier det.  Perlen lærer oss at riket er mer verdt å eie enn alt annet.  Fiskenoten lærer oss at møtet med riket blir avgjørende for vårt evige vel.  Gud vil selv lære sine barn opp i rikets hemmeligheter: Derfor er enhver skriftlærd som har gått i himmelrikets skole, å ligne med en husbond som har både nytt og gammelt å hente fram av sitt forråd.  (v.52)

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Ivar Vik
  • Alt har sin tid

    Jeg må bare si at boken Forkynneren i bibelen er ikke den boken jeg leser mest. Men i en m…
  • Salmene

    Jeg elsker salmenes bok i bibelen. Da jeg leste dagens vers, måtte jeg bare ha det med. Te…
  • Lys fra mørket

    Har du sett Jesu kjærlighet lyse ut av et menneske. Det har jeg. Og det gjorde noe med meg…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i fastetiden – Din lille Bibel.

4 søndag i fastetiden – 10.03.2024 Joh 3,11-16 Bilde av eberhard grossgasteiger  San…