Hjem Søndagskommentar Når Menneskesønnen kommer

Når Menneskesønnen kommer

4 min lest
0
0
1,296

6. søndag i åpenbaringstiden 10. februar 2019

Mark 13,21-27

Om noen da sier til dere: ‘Se, her er Messias’ eller: ‘Se, der er han’, så tro det ikke! For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre tegn og under for om mulig å føre de utvalgte vill. Vær på vakt! Jeg har sagt dere alt på forhånd. Men i de dager, etter denne trengselstiden, skal solen bli formørket og månen miste sitt lys. Stjernene skal falle fra himmelen, og himmelrommets krefter skal rokkes.

Da skal de se Menneskesønnen komme i skyene med stor makt og herlighet. Han skal sende ut englene og samle sine utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra jordens ytterste grense til himmelens ytterste grense.

Det store synet

Sørlandsdikteren Gabriel Scott visste hva det var å vente. Sammen med søsknene sine ventet han på far når denne var ferdig med arbeidsdagen. Gabriels mor fanget dette og skrev sangen «Venter på far». De fleste av oss kjenner til dette å vente på en vi er glad i, men denne søndagen presenterer oss for ham det frem for alt er verd å vente på, Jesus.

Få del i Guds rike sammen med Han

Hvem var han som kom julenatt? Siste søndag i Åpenbaringstiden forkynner ham som den som skal sette punktum for dette tidsløp og gjøre alt nytt. Han er den evige Gud og samtidig Menneskesønnen, mennesket som var slik Gud ville det. Ifølge Daniels bok 7,13 er han det himmelske menneske som mottar riket og makten av Gud selv. Han vinner dette ved å gi seg selv i døden for oss og på det grunnlag inviteres vi til å få del i riket sammen med ham. Gud har ved ham beredt en herlig fremtid der alt ondt, all ufred og strid, overgrep og selvhevdelse er forbi og kjærligheten rår uinnskrenket.

Holde seg til Jesus i skriften

Men mens vi venter, forsøker djevelen å forføre så mange som mulig. Derfor advarer Jesus oss mot å la oss overliste. «Falske messiaser og falske profeter skal stå fram…for om mulig å føre de utvalgte vill.» Falske profeter har vært aktive til alle tider og er det i dag. De presenterer et annet evangelium som ikke er noe evangelium, og avviser ham Gud har sendt til frelse for verden. Derfor er det så viktig å holde seg til den Jesus som møter oss i Skriften. Han alene er veien, sannheten og livet. Bare i troen på ham eier du virkelig håp!

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 19. søndag i treenighetstiden

    19. søndag i treenighetstiden – 8.10.2023 Matt 5,20-26 Ja, jeg sier dere: Dersom ikk…
  • Jesus vasker disiplenes føtter

    Skjærtorsdag 18. april 2019 Joh 13,1-17 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at…
Last flere av Kurt Hjemdal
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…