Hjem Aktuelt Tid til å vokse, tid til Jesus – Introduksjon til Fastetid

Tid til å vokse, tid til Jesus – Introduksjon til Fastetid

5 min lest
0
0
1,686

Denne fasten vil Jesusnett utfordre deg til å tilbringe mer tid med Jesus, og det spesifikt gjennom bønn. Dette har vi tenkt å gjøre ved å ukentlig legge ut en betraktning rundt et tema, og avslutte med forslag til to ting du kan be for i uken som kommer. Innlegget vil bli lagt ut hver onsdag de neste 6 ukene. Dette håper vi er i tillegg til din egen personlige Fastetid.

Er du ikke helt sikker på hva du kan gjøre denne fasten? Fortvil ikke, for i dag vil vi gi deg et par tips til akkurat dette!

Fastetips for individer:

  • Se på livet ditt, hva tar mest tid i løpet av hverdagen din? Sosiale medier? TV? Sminke? Hvis du ser at sosiale medier tar mye tid ut av dagen din er det et godt tips å prøve å slette apper av telefonen, og ta tider du vet du ville valgt å være på telefonen (På morningen, når du sitter på toget) og bruk denne ekstra tiden til å snakke med Jesus ærlig og åpent om bekymringer, livet ditt og hva du tenker om ham. Bruk noe av tiden til å være stille, sett på litt musikk, tenn et lys, alt som må til for at du slapper av og fokuserer. Kanskje finne en bok i bibelen du vil lese igjennom, ta et vers av gangen og be deg igjennom det. (Anbefaler å be deg igjennom Salmene)

Fastetips for familier:

  • Middag eller familietid rundt TV er mer normalt en vi er villige til å innrømme. Prøv denne fasten med TV forbud for hele familien, og sett av familiekvelder hvor dere tilbringer tid sammen som familie, enten via brettspill, eller drikker kakao foran peisen mens dere snakker om livet. Et annet tips kan være å ha et daglig spørsmål som dere kan snakke om rundt middagsbordet. Det kan være morsomme og tilfeldige spørsmål som “Hvis du kunne vært hvilket som helst dyr i verden hva ville du vært og hvorfor?”, eller større spørsmål som “Tror du Jesus kaller deg til noe spesielt? I så fall, hva?” eller kanskje “Hvordan kan Jesus velsigne andre gjennom oss som familie?”

Fastetips for større grupper:

  • Velg en eller to bøker i bibelen, finn deg en venne gruppe og lag en side på Facebook. (Et eksempel på bøker du kan lese er Markus og Lukas, hvor det til sammen er 40 kapiteler.) Les daglig hver for dere og skriv på siden forskjellige tanker og spørsmål du får fra teksten, hva som stod ut i akkurat det kapitelet. Dere kan også møtes over en kopp kaffe ukentlig og snakke om det dere har lest den uken. Alt ettersom hvor mye tid dere er villige til å dedikere.

 

I Jesusnettbutikken har vi også mye bra lesestoff hvis du denne fasten vil dykke dypere i Guds ord, vi har også mange bra andaktsbøker! Men spesielt for denne fasten anbefaler vi “De som så ham” som er 40 påskebetraktninger som kan hjelpe deg med forberedelse til påsken, og “Da kom Jesus” av Anfinn Skaaheim, som dykker inn i Johannes evangeliet med fokus på hvordan Jesus møtte menneskene der. fastebannerwebshop

 

Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …