Hjem Søndagskommentar Såmannssøndag

Såmannssøndag

4 min lest
0
0
1,365

photo-03-01-2015-03-04-01Mark 4,26-34

Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det er som når en mann har sådd korn i jorden.  Han sover og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser, men han vet ikke hvordan det skjer. Av seg selv gir jorden grøde, først strå, så aks og til sist modent korn i akset.  Så snart grøden er moden, svinger han sigden, for høsten er kommet.»  Han sa: «Hva skal vi sammenligne Guds rike med? Hvilken lignelse skal vi bruke?  Det er som et sennepsfrø. Når det blir sådd, er det mindre enn noe annet frø på jorden,  men når det er sådd, vokser det opp og blir større enn alle hagevekster og får så store greiner at himmelens fugler kan bygge rede i skyggen av det.»
 Med mange slike lignelser talte han ordet til dem, så mye de var i stand til å høre. Uten lignelser talte han ikke til dem. Men når han var alene med disiplene, forklarte han alt for dem.

 

 

Hva er Guds rike? Hvordan beskrive på en god måte hvordan det er? Jesus er den som vet hvordan det er, men vet og at det ikke kan forklares med ord. Guds rike er for stort til det. Så sammenligner han det med et frø – og endatil det minste frøet av alle, et sennepsfrø!

I Mark 10,15 og Luk 18,17, sier Jesus: “..Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det

Hva er så likhets trekket mellom frøet og det lille barnet? Jo, begge er i starten av livet. De er avhengig av andre for å vokse. Frøet er avhengig av at noen kan så det i jorda, og barnet er avhengig av noen som kan fostre det opp. Og akkurat slik vil Jesus ta imot oss. Ikke med sekken full av gode gjerninger og en flott CV, men naken og bar som et lite barn.

Så begynner det sakte men sikkert å tegne seg et bilde av himmelriket. Det er ikke en plass der vi kommer med vår fortreffelighet, men det er et sted der vi får blomstre og vokse sammen med Jesus. Der det ikke lenger er snakk om å streve etter mest mulig lykke, men å være i et fellesskap som er kjærlighet – Guds kjærlighet.

Dette er det budskapet vi må spre videre til våre medmennesker.

Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vi når lengre ut!

Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…