2. Juledag

7 min lest
0
0
37

img_0532Matt 10,16-22

Jeg sender dere ut som sauer blant ulver. Vær kloke som slanger og troskyldige som duer!
 Ta dere i vare for menneskene! For de skal utlevere dere til domstolene og piske dere i synagogene sine.  Og for min skyld skal dere føres fram for landshøvdinger og konger og stå som vitner for dem og for folkeslagene. Men når de arresterer dere, skal dere ikke bekymre dere for hvordan dere skal tale, eller hva dere skal si. Det skal bli gitt dere i samme stund hva dere skal si. For det er ikke dere som taler, men det er deres Fars Ånd som taler gjennom dere. Bror skal sende bror i døden, og en far sitt barn, og barn skal reise seg mot sine foreldre og volde deres død. Og dere skal hates av alle for mitt navns skyld. Men den som holder ut til enden, skal bli frelst.

 

I går var den dagen jeg husket fra min barndom som hjemmedagen. den rolige fine dagen til refleksjon om hjemmekos. Samtidig en påminnelse om at når Jesus dro opp til himmelen, så ble disiplene bedt om å vente i byen til de fikk kraft fra det høye – den Hellige Ånd.

Dagen i dag er 2. juledag, og i dag blir vi sendt ut på oppdrag. Og når vi leser teksten, så er det ikke til å unngå å tenke at dette er litt skummelt. Det å bli sendt ut som sauer blant ulver, er vel noe av det verste vi kan tenke oss. Sauen har ikke mye å stile opp med i møte med ulven. Så ifølge teksten, så er vi på et skummelt oppdrag.

Vi lever i et ganske fredelig land, der selve grunnloven er bygd på kristne prinsipper.  Dette tror jeg har vært en medvirkende årsak til at vi har det godt og fredelig her i Norge. Men også her er det mange som opplever mobbing  og latterliggjøring på grunn av bekjennelsen til Jesu. Men i noen land er det dødsstraff for å være kristen. Da ser vi at Jesu ord om sauer blant ulver faktisk er ganske reelt.  Men det spesielle, er at der kristendommen virkelig møter forfølgelse, der har evangeliet størst fremgang. Det er helt unaturlig etter vår tankemåte, men nøkkelen er at til mer avhengig vi blir av Jesus, til mer vil vi motta fra han, og til mer ser vi hvor mye mer verdt det er å følge han enn å følge verdens filosofi.

Jesus prøver ikke på noen måte å gjøre vandringen rosenrød, men han er realistisk, og prøver å innprente oss hva vi kan komme til å møte. Men vi er aldri alene – Jesus går alltid ved vår side og vil lede oss både i forhold til hva vi skal si og hva vi skal gjøre.

Jesus brukte 3 år sammen med disiplene. Det var en undervisning der teori og praksis gikk hånd i hånd. De la bort sine daglige gjøremål og brukte tiden sammen med Jesus. På samme måten trenger vi å bruke tid sammen med Jesus slik at han kan få forme oss og utruste oss. Det betyr ikke å si opp jobben, men å prioritere Jesus først. Det er uendelig mye som konkurrerer om vår oppmerksomhet, og mange ting kan ende opp som avguder, om vi ikke passer på.

Den dagen du tok imot Jesus, ble du merket med Hans tegn på kroppen, og sendt ut blant dine medmennesker. Og om du ennå ikke har tatt imot, så er det ikke for sent. Jesus står foran deg med sine åpne armer og venter bare på at du skal komme til han så han får legge sine armer rundt deg.

Last flere relaterte artikkler
 • sondagstekst-2-1-of-1

  3. søndag i åpenbaringstiden.

  Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…
 • 20171229_113146

  1. Nyttårsdag

  Matt 1,20B-21 Men da han hadde bestemt seg for dette, viste en Herrens engel seg for ham i…
 • 008

  Juledag

  Joh 1,1-14 I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begynne…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i åpenbaringstiden.

Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…