Hjem Søndagskommentar 2. Søndag i adventstiden

2. Søndag i adventstiden

6 min lest
0
0
1,591

20171203_2120361Luk 21,27-36

Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med stor makt og herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For da skal dere snart bli satt fri.» Han fortalte dem en lignelse:
«Se på fikentreet og alle andre trær!
 Når dere ser at de springer ut, vet dere av dere selv at nå er sommeren nær. Slik skal også dere vite, når dere ser dette skje, at Guds rike er nær. Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer. Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå. Vær på vakt og la ikke hjertet bli sløvet av rangel og drikk og dagliglivets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere som en snare. For den dagen skal komme over alle som bor over hele jorden. Våk hver tid og stund og be om å få kraft til å komme velberget fra alt det som skal hende, og bli stående for Menneskesønnen.»

 

 

Dagens tekst er en del av Jesu endetidsprofeti. Forut for dagens tekst blir vi advart mot falske Messiaser, krig og opprør, forfølgelse og hat. Samt at dette vil tilta i takt med at Jesu tilbakekomst er nær. Men vi blir ikke overlatt til oss selv og våre egne ferdigheter. Jesus vil gå med oss og gi kraft og styrke til å komme gjennom dette.

Oppfordringen er å være på vakt. Det er tusenvis av ting som ønsker å stjele vår oppmerksomhet. Det er åndsmakter som vil gjøre hva det skal være for å få vår fokus bort fra Jesus. Ikke minst bekymringer. Så er det og slik at om du begynner å bekymre deg for noe, så er det snart å begynne å bekymre seg for noe annet. Og plutselig er du fullstendig viklet inn i bekymringer som tilsynelatende ikke lar seg gjøre å komme ut av.  Peter skriver i sitt første brev, 1. pet 5,7: “Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.”     Jesus ønsker at vi skal legge alle våre bekymringer  over på Han, slik at Han kan løfte det av oss og bære de for oss.

Så er det i dag 2. søndag i advent, og vi tenner to lys. Kan du i dag se på de to lysene og tenke at det er du og Jesus som vandrer sammen?

Så er det en fremtidsvisjon i teksten – Jesu komme. Vi feirer Jul til minne om at Jesus kom til vår jord. Men la det ikke bare bli en julefeiring til minne om det lille barnet i krybben, men la det bli fremtidshåpet om den nye jul der Jesus kommer tilbake på nytt for å være sammen med sine barn.

Den ene leseteksten i dag er fra Jesaja 65,17-19, der vi får være med inn i den fantastiske fremtidsvisjonen:

Se, jeg skaper en ny himmel og en ny jord.
Ingen skal minnes de første ting,
ingen skal tenke på dem.

  Gled og fryd dere til evig tid
over det som jeg skaper!
For se, jeg skaper Jerusalem om til fryd
og folket der til glede.

  Jeg vil fryde meg over Jerusalem
og glede meg over mitt folk.
Aldri mer skal det høres
gråt eller klageskrik i byen.

Dette kan vi se frem imot. En ny himmel og en ny jord, der det aldri mer skal høres gråt og klageskrik.

Vil du være med?

Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …