Hjem Aktuelt Jesusnett Mattips – Skillingsboller med ny vri

Jesusnett Mattips – Skillingsboller med ny vri

2 min lest
0
0
174

sugar-tips-1USA har lenge vært tenkt på som de verste når det kommer til overforbruk av sukker i kosthold, men overraskende nok har nyere forskning sagt at Norge har et like ille, om ikke større, sukkerforbruk enn Amerika! Fór mye sukker vet de fleste ikke er bra for kroppen, og gjennom små forandringer i hverdags oppskrifter, kan vi komme ett steg nærmere et bedre kosthold. Her er en vri på deilige Skillingsboller uten raffinert sukker og hvitt mel, men med samme gode smaken.

 

 

sugar-tips-2

Ingredienser: 

5dl melk

1 pk gjær

1 egg

100g margarin

1 ts kardemomme

10 dl sammalt spelt

2 dl bokhvete

Fyll:

8ss lønnesirup

2ts Kanel

8ss kokosmasse

 

Del deigen i to og lag leiver, ca. 30 cm brede. Smør på blandingen av 100g mykt margarin, 8ss lønnesirup, 2 ts kanel og ca. 8 ss kokkosmasse. Rull tett sammen fra langsiden. Skjær 2 cm tykke skiver av rullen og legg dem på bakeplaten.  Stekes i ovnen på 240 grader i 10-15 minutter, midterste rille.

Av denne oppskriften får du mellom 30-25 rykende ferske skillingsboller. Prøv dem gjerne!

Lager du noe av det vi anbefaler, eller har du en oppskrift selv som du vil dele? Send gjerne inn et bilde til vår Twitter (@jesusnett) eller vår Instagram (jesusnettnorway) med taggen #jesusnettmattips

Mvh. Jesusnett Mattips

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Synnøve Skaaheim
Last flere inn Aktuelt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i åpenbaringstiden.

Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…