Hjem Søndagskommentar 9. Søndag i treenighetstiden

9. Søndag i treenighetstiden

3 min lest
0
0
546

dscn0126Matt 11,28-30

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel.  For mitt åk er godt og min byrde lett.»

 

 

I dag retter Jesus ut sine armer mot deg som strever. Deg som skal prestere og oppnå best mulig resultat. Deg som må ha noe å vise frem.

Jesus kjenner deg og vet akkurat hvordan du har det. Han vet hvordan du strever. Han ser alle oppgavene som du har tatt på deg, og han ser at gløden ikke er like sterk lenger. Men du har din stolthet, og de oppgavene du har, skal utføres ordentlig.

Så står Jesus foran deg og vil gi deg hvile. Klarer du å ta imot? Klarer du å sette deg ned ved Jesus føtter så han kan få velsigne deg?

Jesus trengte selv å trekke seg unna for være sammen med sin far. Han tok av og til disiplene med på øde steder for at de skulle få samle krefter. Han tok Peter, Jacob, og Johannes med seg opp på fjellet der de fikk overvære et møte mellom Jesus, Moses og Elia.

Nå retter Jesus ut hendene mot deg og ønsker å ta deg med til et stille sted der du kan få legge av alt som er tungt og vanskelig. Alle ting du går og bærer på skal du få legge over på Jesus. Du er ikke skapt for å bære alle disse tunge byrdene. Jesus ønsker å løfte av deg det bæreåket du har tatt på deg, og erstatte det med sitt bæreåk, som er fred og velsignelse.

Vil du ta imot fred og hvile fra Jesus i dag?

 

Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …