Hjem Sommerordet 2017 ORDENTLIG PAPPA

ORDENTLIG PAPPA

3 min lest
0
0
2,040

ordentligpappaHva slags assosiasjoner får du til ordet ”far” eller ”pappa”? Gode følelser og fine minner eller vonde opplevelser og følelsen av aldri å være god nok? Kanskje tenker du på et morskt blikk og en streng pekefinger eller du hører for deg pappas latter og smiler litt av hans mange morsomme påfunn. Det kan for mange være både gode og leie følelser som dukker opp.

Gud kalles ofte for Far og ønsker at vi skal kalle han for det. Bare husk at han ikke er som din jordiske far. Det farsbildet vi har av Gud er ofte, på godt og vondt, til forveksling likt det vår jordiske pappa har gitt oss av hva en Far er.

Gud er ikke som noen jordisk far, uansett hvor fantastisk pappa vi har hatt. Pappa Gud er MYE bedre. Mange fedre representerer Gud på en super måte, men ingen er perfekte. Gud derimot, han er perfekt.

Du er allerede god nok for ham, han er ikke en fraværende Gud, han straffer ikke, du trenger ikke mase for å få svar og du har hans fulle oppmerksomhet når som helst.

Jeg er veldig glad i Børudsangen med strofen ”Gud, du er en or’ntlig pappa for dem som ingen pappa har”. Ja, han er jammen meg en ordentlig pappa for oss alle. Gud er pappa i ordets rette forstand. Han ER kjærlighet og han er DIN far.

“Fordi dere er barn, har Gud sendt sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, og Ånden roper: ”Abba, Far!” Derfor er du ikke lenger slave, men sønn. Og er du sønn, er du også arving, innsatt av Gud.” (Paulus’ brev til galaterne 4,6-7).

Mvh. Silje Elisabeth Dammann

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Silje Dammann
  • En siste hilsen for sommeren

    Sommer ordet er over for denne gangen. Nå er september her med klar luft og blader i mange…
  • Når det er tungt

    Noen ganger opplever mange av oss at vi er så sliten at vi ikke orker å åpne bibelen en ga…
  • Sann visdom

    I jakobs brev kom jeg over en tekst om sann og falsk visdom. For meg ble dette en oppvekke…
Last flere inn Sommerordet 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …