Hjem Sommerordet 2017 VÆR SMITTSOM

VÆR SMITTSOM

3 min lest
0
0
117

varsmittsomSmitte er stort sett forbundet med sykdom og som oftest noe kjedelige greier. Om man vil unngå å bli smittet holder man seg som regel så godt det lar seg gjøre litt på avstand fra den syke personen.

Det er imidlertid ikke bare sykdom som smitter. For eksempel kan en bestemt stemning smitte. Se for deg at du våkner glad og fornøyd en morgen og nærmest danser deg nedover trappen og inn på kjøkkenet. Der er det dessverre skikkelig laber stemning etter en litt for amper diskusjon. Dansetrinnene dabber av og smilet om munnen din forsvinner raskt. Man blir så fort påvirket.

Det er lettere å bli dratt ned fra bordet enn å løfte andre opp på bordet, hørte jeg noen si en gang. Allikevel tror jeg at vi kan be Jesus beskytte gleden i hjertene våre slik at ingen kan ”stjele” den. Kanskje kan vi bli litt mindre påvirket, og heller være den som påvirker.

Når jeg befinner meg rundt mennesker som lever nært til Gud inspirerer det meg til å gjøre det samme. Og mennesker som stadig sprer gode ord rundt seg får meg til å gjøre det samme. Jeg blir smittet av deres (Guds) godhet og forhåpentligvis bringer jeg det videre. Ikke ved et anstrengt forsøk på å være så innmari bra, men bare ved å la det flyte over av det Gud har gitt meg og være den han har skapt meg til.

«Men Gud være takk, som i Kristus alltid fører oss fram i triumftog og gjennom oss sprer duften av kunnskapen om ham overalt.» (2. Korinter 2,14).

Mvh. Silje Elisabeth Dammann

Last flere relaterte artikkler
 • hopogtrost

  HÅP OG TRØST

  Elsker du Gud? Tenk at da tjener alt til det gode for deg! ”Alt” er ikke bare noe, det er …
 • gud-er-gud800

  GUD ER GUD

  Dette er bare en aldri så liten (men utrolig viktig!) påminnelse til meg selv og deg om at…
 • gullgraving800

  GULLGRAVING

  Jeg er sikker på at du stadig vekk tenker bra ting om folk. Hva med å la dem få vite det n…
Last flere av Silje Dammann
 • 20170901_201307

  En siste hilsen for sommeren

  Sommer ordet er over for denne gangen. Nå er september her med klar luft og blader i mange…
 • 20170831_125731

  Når det er tungt

  Noen ganger opplever mange av oss at vi er så sliten at vi ikke orker å åpne bibelen en ga…
 • 20170830_130101

  Sann visdom

  I jakobs brev kom jeg over en tekst om sann og falsk visdom. For meg ble dette en oppvekke…
Last flere inn Sommerordet 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

«Be deg igjennom Fasten» – Uke 2

«Hva betyr bønn?» – Betraktning av Kristina Uttgård Har du noen gang opp…