Hjem Sommerordet 2017 VÆR SMITTSOM

VÆR SMITTSOM

3 min lest
0
0
781

varsmittsomSmitte er stort sett forbundet med sykdom og som oftest noe kjedelige greier. Om man vil unngå å bli smittet holder man seg som regel så godt det lar seg gjøre litt på avstand fra den syke personen.

Det er imidlertid ikke bare sykdom som smitter. For eksempel kan en bestemt stemning smitte. Se for deg at du våkner glad og fornøyd en morgen og nærmest danser deg nedover trappen og inn på kjøkkenet. Der er det dessverre skikkelig laber stemning etter en litt for amper diskusjon. Dansetrinnene dabber av og smilet om munnen din forsvinner raskt. Man blir så fort påvirket.

Det er lettere å bli dratt ned fra bordet enn å løfte andre opp på bordet, hørte jeg noen si en gang. Allikevel tror jeg at vi kan be Jesus beskytte gleden i hjertene våre slik at ingen kan ”stjele” den. Kanskje kan vi bli litt mindre påvirket, og heller være den som påvirker.

Når jeg befinner meg rundt mennesker som lever nært til Gud inspirerer det meg til å gjøre det samme. Og mennesker som stadig sprer gode ord rundt seg får meg til å gjøre det samme. Jeg blir smittet av deres (Guds) godhet og forhåpentligvis bringer jeg det videre. Ikke ved et anstrengt forsøk på å være så innmari bra, men bare ved å la det flyte over av det Gud har gitt meg og være den han har skapt meg til.

“Men Gud være takk, som i Kristus alltid fører oss fram i triumftog og gjennom oss sprer duften av kunnskapen om ham overalt.” (2. Korinter 2,14).

Mvh. Silje Elisabeth Dammann

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Silje Dammann
  • En siste hilsen for sommeren

    Sommer ordet er over for denne gangen. Nå er september her med klar luft og blader i mange…
  • Når det er tungt

    Noen ganger opplever mange av oss at vi er så sliten at vi ikke orker å åpne bibelen en ga…
  • Sann visdom

    I jakobs brev kom jeg over en tekst om sann og falsk visdom. For meg ble dette en oppvekke…
Last flere inn Sommerordet 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …