Hjem Sommerordet 2017 Er Gud borte?

Er Gud borte?

5 min lest
0
0
1,529

20170701_115943“Så sier Herren over hærskarene: Hør ikke på ordene til de profetene som profeterer for dere! De gjør dere tomme; de forteller om syn fra eget hjerte og ikke fra Herrens munn.

 De sier til dem som forakter meg: «Herren sier: Dere skal ha fred», og til alle som følger sitt egenrådige hjerte: «Ikke noe ondt skal komme over dere.»

 Men hvem har vært med i Herrens råd og sett og hørt hans ord? Hvem lyttet til hans ord og adlød det? Se, Herrens storm, hans harme, bryter ut! Stormen virvler over de urettferdiges hoder. Herrens vrede legger seg ikke før han har utført og satt i verk planene i sitt hjerte. I dager som kommer, skal dere forstå fullt ut.

 Jeg har ikke sendt profetene, men de løper, jeg har ikke talt til dem, men de profeterer. Om de hadde vært med i mitt råd, kunne de latt folket mitt få høre mine ord og fått dem til å vende om fra sine onde veier og gjerninger. Er jeg en gud som er nær, sier Herren, og ikke en gud langt borte? Kan noen gjemme seg på hemmelige steder så jeg ikke ser ham? sier Herren. Fyller ikke jeg både himmel og jord? sier Herren.”  Jer 23,16-24 (søndagens tekst)

Som på Jeremias tid, er det og i dag. Vi mennesker har en tendens til å søke det som er mest behagelig for oss selv. Det som gagner oss selv best, og det vi selv har mest utbytte av. Og vi liker best å høre på de som taler det som passer oss best. Det ubehagelige skal vi styre unna.

Det er viktig at vi sørger for å få en god utdanning, får en god jobb så vi kan tjene masse penger, og kan bygge et stort hus, og kjøpe det vi har lyst på.

Vi lever i et velstandssamfunn der det er viktig å lykkes. Men mange har opplevd at alt jag etter å lykkes i livet, ikke fører til lykke. For mange fører det til tomhet.

Profetene det siktes til i teksten, profeterte fra eget hjerte, og ikke fra Gud. Falske profeters budskap er det samme til alle tider. Det er et budskap som bygger på menneskers visdom, og ikke Guds visdom.

Men hvor er da Gud opp i alt dette? Er Gud borte? Nei, langt ifra. Selv om det for mange er et svakhetstegn å snakke om Gud, så stemmer ikke det. Gud er den store skaperen. Ingenting kan rokke ved det, selv om mange prøver å så tvil om det. Gud er fortsatt den samme, og Han elsker oss og ønsker at vi alle skal vende om til Han. Gud sendte sin sønn, Jesus for å betale for oss med sitt eget liv, slik at det skulle gjenopprettes adgang til Guds rike. Og akkurat nå står Jesus foran deg og meg og spør om vi vil være med, eller om vi vil fortsette å jage i egen kraft.

Først når Jesus får slippe til i våre liv blir vi satt fri, og får oppleve ekte fred.

Mvh. Arild Klevberg

Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
  • En siste hilsen for sommeren

    Sommer ordet er over for denne gangen. Nå er september her med klar luft og blader i mange…
  • Når det er tungt

    Noen ganger opplever mange av oss at vi er så sliten at vi ikke orker å åpne bibelen en ga…
  • Sann visdom

    I jakobs brev kom jeg over en tekst om sann og falsk visdom. For meg ble dette en oppvekke…
Last flere inn Sommerordet 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …