Advent

ADVENT er tiden før JUL og omfatter 4 søndager før selve julaften. Som regel starter adventstiden i slutten av november og slutter søndagen før julaften. Den liturgiske fargen til Advent er lilla, som i kirken er sett på som sorgen og botens farge. Ofte er denne fargen brukt i forberedelsestider slik som faste og advent. Lilla er en blanding av det himmelske blå og det jordiske rød. At himmel og jord møtes, er selve budskapet i høytidene jul og påske, og som også forberedelsestiden advent, handler om.

ADVENT betyr «ankomst». På norsk høres det ut som «ventetid», og en slik språkelig tilfeldighet er ikke så dum. Vi venter på at himmelens konge skal komme. I advent så omhandler tekstene Jesus ankomst på ulike måter. Både hans ankomst som verdens frelser, som oppfyllelse av alle profetier og løfter, at han kommer igjen på den siste dag og selvfølgelig om juleunderet.

I adventstiden tenner vi 4 lys, ett for hver søndag før jul. En  tradisjon med tilhørende sanger som er flott å gjøre for alle som en påminnelse om hvilken tid vi er i når vi feirer advent. Vent med rød julepynt til rett før jul, og feire den lilla advent for å få en dypere forståelse av julens budskap.

Se på noen av tekstgjennomgåelsene av adventens søndager nedenfor.

———————————————————————————————————————————————————

Artikler:

1. SØNDAG I ADVENT; Les mer..

2. SØNDAG I ADVENT; Les mer..

3. SØNDAG I ADVENT; Les mer..

4. SØNDAG I ADVENT; Les mer..