Flere betviler Big Bang og andre gamle «sannheter»

<<Tilbake..

Flere betviler Big Bang og andre gamle «sannheter» Stadig flere av dagens vitenskapsmenn setter en rekke spørsmålstegn ved det mange har trodd var opplest og vedtatt omkring de eksistensielle spørsmål. For eksempel dette med Big Bang, evolusjonslæren, universets og jordens alder osv.

 

En student ved det nye universitetet i Kristiansand, Alexander Hvass, har satt seg grundig inn i hvorfor man kan betvile en rekke påstander fra det man tidligere hevdet var vitenskapelige sannheter.

I et direktesendt program på TV Visjon Norge tirsdag 13. november, ledet av Jesunett-redaktør Rolf I. Ruud, konkluderte han, ikke bare på grunnlag av det Bibelen sier, men også vha. logiske naturvitenskapelige teorier:
– Evolusjonslæren er basert på tro satt i system, ergo er det en religion pr. definisjon, hevdet Hvass, populært kalt Alex. – Vitenskapelig metode baserer seg på observasjon, testing og demonstrasjon som er kravet for å kalle det vitenskap. Når da evolusjonslæren i deler og som helhet ikke følger disse kravene for vitenskap, blir de tvunget til å tro på dette.

– Hvis universet har et utgangspunkt i «ingentinget» som begynte å rotere, så skulle hele universet spunnet i samme retning jfr loven om bevaring av det angulære moment. Dette er ikke tilfelle, da det bare i vårt solsystem er to (mulig tre) planeter som spinner i motsatt retning. I tillegg er det hele galakser som spinner feil vei.

– Charles Darwin baserte sine teorier på observasjoner av 14 variasjoner av finker, og kom med følgende konklusjon fra denne observasjonen: det er et vidunderlig faktum at alle planter og alle dyr, gjennom all tid, er beslektet med hverandre. (jfr. Origin of Species, s. 170) Dette er heller merkelig da vi ikke observerer noe slikt, og heller aldri har gjort det. En hund vil alltid gi en hund som avkom, ikke en annen type dyr.

Alex tok for øvrig utgangspunkt i Edens Hage, Adam og Eva, som også Jesus selv refererte til mens han var på jorda.
– I Paradis var det verken synd eller død. Men da synden kom inn i verden, kom døden også inn i verden. Derfor måtte Gud ta stegene inn i en menneskekropp, Jesus, for at han kunne sone verdens synd med sitt eget blod og sitt eget liv. Det var synden som skapte døden. Før synden var det ingen død. Hvis vi da fjerner døden, fjerner vi også hele vitsen med hvorfor Jesus kom til jorda for ca. 2 000 år siden.

Arne Eide