Når kommer han?

Når kommer han?

Vi lever etter klokka, ikke sant?! Når vi ser at tiden nærmer seg, påvirker det oppførselen vår.

Det bør i hvert fall gjøre det, ellers vil du påkalle noen andre sin vrede! Du ligger ikke og leser Donald når de andre sitter klare i bilen for å dra på ferie. Når skoleklokka har ringt, skal du ikke sitte ved frokostbordet. Det handler om å være klar! På rett sted til rett tid. Følge med! Være der det skjer! Hvis Jesus kommer tilbake, vil det være nyhetsstoff av de helt store dimensjoner. På alle kanaler. Du bør være der da. Spørsmålet etterpå vil være: Hvor var du da Jesus kom igjen? Oddvar Brå og staven hans vil være glemt!

Men når kommer han egentlig? Bibelen sier at han kommer. Det vil si; Jesus har selv sagt det, men når? Og på hvilken måte vil det skje? Vil vi merke det? Vil han komme stille og rolig? Vil det være som da han kom første gang at han dukker opp i ett spesielt land?

Jeg kommer nok ikke til å svare på alle spørsmålene her. Kanskje touche innpå noen. Lurer du mer på spørsmål som har med disse tingene å gjøre, kan du jo sende inn et spørsmål til svarpanelet.

Hvis du har lest artikkelen om hva Jesus vil, så har du allerede fått med deg at han vil være sammen med deg for alltid. Det har han ofret alt for å få til. Den Hellige Ånd har brukt tiden godt sammen med kristne for å gi dette tilbudet og disse gode nyhetene (=evangeliet) til så mange som mulig. Guds ambisjoner er ikke at mange skal bli satt fri. Han ønsker at alle mennesker skal bli satt fri/frelst (1 Tim 2,4). Og at han drøyer med å komme tilbake, har ikke noe med at han har glemt seg, stilt vekkerklokka feil eller med noe annet å gjøre. Bibelen sier at han drøyer med å kommer for å gi så mange som mulig sjansen til å ta imot – en mulighet til frelse (2 Pet 3,15).

Likevel kommer det en dag da han skal komme. Hvorfor? Det sier nesten seg selv ut i fra artikkelen Hva vil Jesus. Men jeg kan si det med Jesu egne ord fra Joh 14,2-4: «I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg sagt dere det. For jeg går for å gjøre i stand et sted for dere. Og når jeg er gått bort og har gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere kan være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.»

Jesus kommer tilbake for å samle oss, hente oss og være sammen med oss på ORNTLI’!! For at vi skal kunne være der han er. Dette er noe han har sagt flere ganger. Senere, i Joh 17, ber han lengselsfullt om akkurat det at vi skal være der han er – at vi skal være sammen slik det egentlig var tenkt fra begynnelsen av. Men han snakker om å ta oss med til et sted han har gjort i stand. Da snakker han om den nye himmel og den nye jorden som blir et sted der alle relasjoner vil bli som de var tenkt. Både relasjonen mellom oss og Gud – mellom hverandre og mellom oss og skaperverket for øvrig.

Jesus sier ikke et ord om når dette vil skje, rett og slett fordi han ikke vet!! (Matt 24,36) Bare Faderen vet, sier Jesus. Når han snakker om det, virker Jesus nærmest uinteressert i temaet. Å snakke om tidspunktet er helt irrelevant. Jesu poeng er egentlig at dere snakker om noe som allerede er her! Guds rike er ikke noe som kommer en gang i fremtiden, men det er allerede midt i blant dere (Luk 17,20-21). Det er ikke sånn at jeg kommer en gang i fremtiden, for jeg er allerede midt i blant dere!! En dag kommer dere til å se meg, og jeg skal dømme verden. Ting vil bli annerledes og historien vil få en slutt. Samtidig vil evigheten fortsette! Men jeg vil være den samme som jeg er i dag. Så når jeg kommer er ikke så viktig, for jeg er her. Poenget, mener Jesus, er at dere er klare når jeg kommer!! (Matt 24,42.4425,13) Ikke velg feil, men ta imot meg i dag! Ta imot alt jeg vil gi! Lukk opp når jeg banker på! Hør når jeg hvisker navnet ditt, prikker deg på skulderen. De som har ører, HØR! …Hallo (!)

FOR JESUS KOMMER NÅR DU TAR IMOT HAM!! Og da er du klar for den store dagen:-)

Når han kommer igjen forteller Jesus at ingen skal være i tvil. Det er som når et lyn farer over himmelen. Du kan ikke la være å legge merke til det. Selv når du er inne lyser det opp hele stua. Det nytter ikke å ha gardinene for engang. Sånn vil det være når jeg kommer tilbake, sier Jesus (Luk 17,24Matt 24,27). Enda en grunn til at vi kan la klokka og kalenderen være i fred når det gjelder Jesu gjenkomst. Vi kommer til å merke det. Vi kommer til å forstå at det er han. Om det kommer en slags verdens frelser, og vi er i tvil, så er det ikke Jesus!

Forresten: husk at når Jesus kommer, så kommer han med noe godt. Han har vært borte for å gjøre i stand et sted for de som stoler på han og tar imot hans gaver og lar han sette dem fri. Jesus kom til jorden med gode nyheter. Evangeliet om Jesus handler om gode nyheter. Og Jesus kommer igjen med gode nyheter. De som ikke tar imot sørger han over.

Helge Skaaheim