Hjem Søndagskommentar Nyttårsaften

Nyttårsaften

5 min lest
0
0
960

Joh 14,27Illustrasjon Helbredende boenn 1270059418

“Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet”.

 

Jesus taler om fred.  Nei han gjør langt mer enn det.  Han gir løfte om fred.  Det endog i en situasjon der han selv vet at han skal gå i møte med en lidelse som er større en noe menneske kan fatte. Alle mennesker skal svikte ham og han blir stående alene i møte med all verdens synd. Han skal betale regningen for all verdens synd.  Det skal bli lagt på hans skulder.  Han har vel nok med seg selv i en slik situasjon.  Nei han sier til sine nærmeste. “fred etterlater jeg dere”.

 

Hvilken fred er dette.  Jo det er en fred som overgår all forstand.  Paulus skriver i Fil 4,6-7 Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. 7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

 

Du vet kanskje at i sentrum av en orkan der er det stille.  Slik er Guds fred.  Den virker også når det stormer i ditt liv.  Guds fred har sin grunn i Jesu forsonings verk.  I kraft av det er du rettferdig og under Guds velbehag.

 

Bare Jesus kan være vår fred i forhold til Gud. Vi er alle under Guds vrede men ved troen på Jesu forsoning får vi fred med Gud.  Ditt spørsmål er kanskje om du har tro nok.  Din tro er stor nok når du gjør som kvinnen som møtte Jesus. Hun kom til Jesus med sitt syndefulle liv.  Luk 7,47-48 Derfor sier jeg deg: Hennes mange synder er tilgitt, derfor har hun vist stor kjærlighet. Men den som får lite tilgitt, elsker lite.” 48 Så sa han til kvinnen: “Syndene dine er tilgitt.”

 

Hun hadde ikke gjort annet enn å være glad i Jesus, komme til ham og vist sin hengivenhet.  Det er tro nok!

 

Jesu fred er en tilstand.  Den er ikke slik at den kommer og går.  Det er det fundamentale i dagens tekst.  Har du takket ham for det?  I tillegg skal du også få erfare at den er en virkelighet.  Han skaper fred i ditt liv.  Du skal rett og slett få lov til å gå ut av deg selv og møte det han har å gi i sitt løfte til deg i dag.  Det kan du leve på i det nye året som ligger foran. Grunnlaget for fred med Gud i det kommende år ble lagt for snart to tusen år siden.  Dette er et budskap som verden trenger også i vår tid.  Uro, krig, nød, sykdom kan ikke hindre at Gud kan gi oss av sin fred.

 

Teksten for dagen er en del av Jesu avskjedstale til sin disipler.  Den er også en velkomsttale til deg som kommer til Jesus med din synd. Er ikke det et fantastisk bytte?

 

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Egil Karlsen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …