Hjem Spørsmål og svar Hva vil det si å være hellig?

Hva vil det si å være hellig?

5 min lest
0
0
3,390

Spørsmål:
Illustrasjon Kristi forkl.dag

Hva sier NT og Jesus om bot og helliggjørelse? Hvordan gjør man dette? Hva består det i (praktisk/handlingsmessig?) Hva sier Jesus og NT om sammenheng mellom bot, helliggjørelse og frelse?

Takk for svar!
36-åring


Svar:

Hei 36-åring!

Å gjøre bot er å erkjenne at en er synder og å bekjenne konkrete synder. Dette er i Bibelen utgangspunktet for frelse, for frelse er å få sine synder tilgitt. Dette får vi på grunn av Jesu forsoningsverk. Døperen Johannes døpte for å forberede folk på at Jesus skulle komme. De bekjente sine synder og ble døpt Matt 3,6. Derfor ble den dåpen kalt botsdåp. Da Jesus stod fram, forkynte han at tiden var inne for å ta imot Guds rike. Det skjer ved at en vender om og tror evangeliet Mark 1,15. Frelse får vi ved å tro på det glade budskap om det Jesus kommer med. Ved å ta imot Jesus og hans frelsegave i tro, blir vi hellig. Ordet brukes om den som har fått del i frelsen ved tilgivelse for sine synder, og som dermed er blitt borger av Guds rike.

Ordet hellig betyr utskilt eller satt over i en ny sammenheng, som er Guds rike. Se Kol 1,2 og 13! Og dette har følger for livet vi skal leve som kristne. Jesus ber i Joh 17,14-19 for sine som er i denne verden, men som ikke er av denne verden. Han ber om at vi skal bli helliget i sannheten ved hans ord. Det må betyr at vi skal leve ut det livet vi ved Guds nåde har fått del i. Det kalles helliggjørelse. Det er noe en hele tiden skal være opptatt av. Han vil at vi mer og mer skal preges av det han har gitt oss. Vi har fått et nytt liv ved troen på ham, og det livet skal leves. Derfor er helliggjørelse på en måte en prosess gjennom livet som kristen. I Gal 5,16-25 kaller Paulus dette å leve livet i Ånden, og han beskriver Åndens frukter som et virkning av det nye livet. Dette står i motsetning til de syndige gjerninger som kommer når vår syndige natur får prege oss.

Slik blir helliggjørelse en kamp mellom vår syndige natur og det nye livet vi har fått som kristne. Den skjer ved at vi vender oss bort fra det som strider mot Guds gode vilje, ber om tilgivelse når vi faller i synd og ber om kraft til å stå imot fristelser. I tidligere tider kalte de derfor helliggjørelse “den daglige omvendelse”! Helliggjørelse betyr derfor ikke at vi kan gjøre oss selv mer og mer hellig, men at den hellighet Gud av nåde har gitt oss, stadig mer preger oss i tanker, ord og handlinger. Se Kol 1,9-11!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Er jeg velkommen tilbake?

    Spørsmål: Hei! Jeg sendte inn et spørsmål her for ca 3 uker siden, eller noe sånn. Men har…
  • http://groupbiblestudy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/09/banner_touchjesus.jpg

    Avhengig av porno

    Spørsmål: Hei! Syns det er litt vanskelig å vite hvordan jeg skal si eller begynne, for å …
  • Hvordan, og hvor ofte skal vi bekjene våre synder?

    Spørsmål: Hvordan, hvor ofte og hvor konkret skal kristne bekjenne sine synder? Noen sier …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Er jeg velkommen tilbake?

Spørsmål: Hei! Jeg sendte inn et spørsmål her for ca 3 uker siden, eller noe sånn. Men har…