Hjem Søndagskommentar 5. søndag i treenighetstiden

5. søndag i treenighetstiden

4 min lest
0
0
318

Matt 7,15-20Vintre3

Ta dere i vare for de falske profetene! De kommer til dere i saueham, men innvendig er de glupske ulver.  På fruktene skal dere kjenne dem. Plukker man druer av tornebusker eller fiken av tistler?  Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt.  Et godt tre kan ikke gi dårlig frukt, og et dårlig tre kan ikke gi god frukt.  Hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hugget ned og kastet på ilden.  Derfor skal dere kjenne dem på fruktene.

 

Dette er begynnelsen på slutten av Jesu bergpreken.  Jesus har undervist om den brede og den smale vei og at det er få som går på den smale vei som fører til målet.  Falske profeter er det imidlertid mange av slik det fremgår av vers 22 senere.

 

Det er stor forskjell på sau og ulv.  Men når ulven opptrer som sau da er den farlig!  Falske profeter opptrer mest mulig lik de sanne profeter.  Men de har en helt annen hensikt.  De ønsker innerst inne å forherlige seg selv.  Bli populær og godt likt av den målgruppen de ønsker å nå.  Falske profeters drivkraft er egoismen, og ytre sett kan de ofte se ut som motivet er kjærlighet.

 

Resultatet viser seg ofte på sikt.  Kristenflokken splittes når de falske profeter oppdages og det medfører mye smerte.  Denne splittelse er en nødvendig splittelse. Som kristne skal vi alltid leve slik de troende i Berøa. Det står om dem i Apg 17,11b ”de tok imot Ordet med all velvilje og gransket skriftene daglig for å se om alt stemte”.

 

Prøvesteinen på all profeti er Guds Ord.  Vi spør gjerne om ting fungerer.  Guds Ord spør om det er sant.  Falske profeter tar gjerne bort anstøtet og tilfredsstiller det som appellerer til menneskets falne natur.

 

Der det profetiske ord (Bibelen) får den rette plass vil mennesket bli konfrontert med sin synd (opprør mot Gud) og behov for evangeliet skapes. Jesus blir stor og vi blir avhengig av hans nåde. Det treet blir stående!

 

 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
 • jesus og Simeon i tempelet

  Kyndelsmesse – 2 februar

  Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
Last flere relaterte artikkler
 • 20150607_0163

  20. Søndag i teenighetstiden

    Joh 11,1-5 En mann som het Lasarus, var blitt syk. Han var fra Betania, landsbyen d…
 • mann-ber1

  19. Søndag i treenighetstiden

  Luk 20,45-21,4 Mens alt folket hørte på, sa han til disiplene:  «Ta dere i vare for …
 • hvitsten1

  2. søndag i påsketiden.

  Joh 21,1-14 Siden åpenbarte Jesus seg enda en gang for disiplene ved Tiberiassjøen. Det gi…
Last flere av Egil Karlsen
 • photo-02-07-2015-00-51-34

  2. søndag i fastetiden.

  1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…
 • something-1-of-1

  1. søndag i fastetiden

  Matt 16,21-23 Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine at han …
 • 29102010476

  Fastelavenssøndag

  Joh 12,20-33    Det var noen grekere blant dem som var kommet for å tilbe under høytiden. …
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i treeningstiden

Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…