Nyttårsdag

3 min lest
0
0
282

Luk 2,21

Jesus-2

Da åtte dager var gått og han skulle omskjæres, fikk han navnet Jesus, det som engelen hadde gitt ham før han ble unnfanget i mors liv.

 

Hva heter du?

Og hvorfor? Heter du det du heter fordi du er oppkalt etter bestemor? Eller fordi moren og faren din fant et navn de likte? Eller fordi de ville ha et navn som kunne fortelle hva du skulle bli når du ble stor? Akkurat det er ikke så vanlig hos oss. Men det var det som skjedde med Jesus. For hvorfor heter Jesus Jesus?

Fordi navnet hans betydde noe helt spesielt. Det var ikke Maria og Josefs gode ide, men noe Gud hadde bestemt og som Guds engel hadde sagt henne (se Luk 1,31) Navnet Jesus betyr Herren er frelse. Både Maria og Josef hadde fått englebesøk, og begge hadde fått samme navnet: Jesus. Og til Josef hadde engelen sagt hvorfor: «for han skal frelse sitt folk fra deres synder (Matt 1,21). Ingen tilfeldigheter! Navnet røpet Guds plan, hans store redningsaksjon. Gud elsker menneskene, og derfor vil han befri oss fra syndene våre.

På den 8.dag jul feirer vi Jesu navn og det som det betyr. Vi kan synge «Navnet Jesus blekner aldri —ved det navnet fant jeg frelse, intet annet frelse kan». Eller: «Navnet over alle navn er Jesus, Jesus!»

Jesu navn har vært trøst for tusener i dødens time.

Når vi ber, ber vi «i Jesu navn» og han ber med oss. Vi kan ære og tilbe ham som bærer navnet! Vi kan være med å gjøre Jesu navn kjent der det er ukjent, med andre ord: drive misjon. Å si Jesu navn kan koste. For noen litt erting, for andre fengsling, tortur og død. La oss be om at vi ikke skammer oss over navnet Jesus, men bekjenner det åpent slik at mange flere kan trekkes til Ham!

 

 • lys1

  Jesus, sønn av…

  Hei. Slektstavla fra Abraham til Jesus som består av 42 slektsledd. Jeg forstå ikke at den…
 • hender jord10

  Født på nytt – Hva er det?

  Hva vil det si å bli født på nytt? Hva skal til og når har en visshet om at en er født på …
 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
 • 29102010475

  13. Søndag i trenighetstiden

  Matt 25,14-30   Det er som med en mann som skulle dra utenlands. Han kalte til seg tjenern…
 • 20170720_123703

  12. Søndag i treenighetstiden

    Ef 2,1-10. Dere var en gang døde på grunn av misgjerningene og syndene deres.  Dere…
 • SONY DSC

  Askeonsdag

    Matt 6,1-6. 16-18 Pass dere for å gjøre gode gjerninger for øynene på folk, for å b…
Last flere av Tove Rustan Skaar
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Jesus, sønn av…

Hei. Slektstavla fra Abraham til Jesus som består av 42 slektsledd. Jeg forstå ikke at den…