Hjem Søndagskommentar Romjulssøndag – To konger: Kong Herodes og kong Jesus.

Romjulssøndag – To konger: Kong Herodes og kong Jesus.

3 min lest
0
0
466

Matt 2,13-15.

engel kom til Josef

Da de var dratt bort, viste Herrens engel seg for Josef i en drøm og sa: «Stå opp, ta med deg barnet og barnets mor og flykt til Egypt, og bli der til jeg sier fra! For Herodes kommer til å lete etter barnet for å drepe det.»  Han sto da opp, tok barnet og moren med seg og dro samme natt av sted til Egypt.  Der ble han til Herodes var død. Slik skulle det ordet oppfylles som Herren har talt gjennom profeten:
Fra Egypt kalte jeg min sønn.

 

Kong Herodes den store var konge i Palestina da Jesus ble født i Betlehem. Han var dyktig, mektig, grusom – og fryktelig redd. Så redd for å miste makten at han drepte sin kone og flere av sine sønner. Nå fryktet han kanskje enda mer at han skulle miste makten til den kongen – Messias (Kristus) som Gud selv skulle sende sitt folk. Vismennenes besøk og det de fortalte om sine stjerne-observasjoner hadde tydeligvis skremt ham opp. Så gjør han hva han kan for å stoppe Guds utvalgte. Å innbille seg at han kan stoppe han som Gud vil sende, må være toppen av hovmod, og veldig dumt!

 

Hva med den andre kongen? Foreløpig er han bare barnet, helt avhengig av foreldrenes omsorg. Hva slags konge skal han bli? Herodes strake motsetning. La oss høre hva Maria hadde sunget om barnet hun ventet! Han skal gjøre Gud, sin Fars vilje, og det betyr: spre dem som går med hovmodstanker, støte herskere ned fra tronen, løfte opp det lave, mette de sultne. Les videre selv i Luk 1,46-55!

 

Det kan virke som Herodes er den sterkeste. Feil! Herodes går sin undergang i møte. Jesus er under sin allmektige Fars beskyttelse. En dag skal han fullføre sitt store oppdrag: å dø for verdens synder og reise opp alle nedbøyde som stoler på ham.

 

Hva slags makt stoler jeg på? Hvilken konge vil jeg tilhøre? Ligne? Tjene? Stole på?

 

Førstelektor, forfatter og teolog

 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
 • jesus og Simeon i tempelet

  Kyndelsmesse – 2 februar

  Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
Last flere relaterte artikkler
 • 29102010475

  13. Søndag i trenighetstiden

  Matt 25,14-30   Det er som med en mann som skulle dra utenlands. Han kalte til seg tjenern…
 • 20170720_123703

  12. Søndag i treenighetstiden

    Ef 2,1-10. Dere var en gang døde på grunn av misgjerningene og syndene deres.  Dere…
 • SONY DSC

  Askeonsdag

    Matt 6,1-6. 16-18 Pass dere for å gjøre gode gjerninger for øynene på folk, for å b…
Last flere av Tove Rustan Skaar
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i treeningstiden

Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…