Hjem Spørsmål og svar Er det synd å røyke?

Er det synd å røyke?

4 min lest
0
0
2,271

Spørsmål:
Kjærlighet

Hei. Jeg har en venn som vil være en kristen, men røyker. Er det synd å røyke? Jeg synes det er rart når kristne røyker, og vil hjelpe dem med å slutte, men vet bare Gud kan løse dem. Hvordan kan disse bli kvitt røyken? Skal man bare be for dem? trenger de å be Jesus om tilgivelse? Vet at det står i Bibelen at om du ser din bror begå en synd skal du advare ham… Hyggelig om dere kanskje kan gi meg litt råd 🙂

Jesu etterfølger

 


Svar:

Hei Jesu etterfølger!

Synd er det som klart bryter med Guds vilje slik den er åpenbart i Bibelen. Å beskrive noe som synd som ikke er omtalt i Guds ord, skal vi være forsiktig med. Av gode grunner står det ikke noe om røyking i Bibelen. Det var ukjent på den tiden. Derfor kan vi ikke i utgangspunktet si at røyking er synd og dermed noe en må be om tilgivelse for. Av den grunn må du ikke advare din venn mot røyking som synd ut fra ditt ansvar for at andre lever rett etter Guds vilje.

Men det er gode grunner for ikke å røyke. Det vet vi mer om i dag enn tidligere. Det er helseskadelig – og det står forresten i dag utenpå tobakkseskene. Det er det helsemyndighetene som har sørget for, og det er det grunn til å ta på alvor, også ut fra en kristen vurdering. Gud har gitt oss livet og livsmulighetene, og vi er forvaltere av det han har gitt oss. Det gjelder også kroppen vår. Men da det handler ikke bare røyking, men også om hvordan vi tar vare på helsa når det gjelder mat og mosjon. Her det nok mange, både kristne og andre, som bør skjerpe seg!

Derfor trenger du ikke bekymre deg for at din venn lever i synd om han røyker. Men kanskje kan du kan utfordre han og motivere han til å slutte av helsemessige grunner. Videre går det jo an å antyde at det er bedre måter å bruke penger på enn å la dem gå opp i røyk! Ut fra en kristen måte å tenke på, går det også an å snakke med hverandre om hvordan vi på beste måte kan leve etter Guds gode vilje som gode forvaltere av det Gud har gitt oss. Det burde gi en god motivasjon til å slutte med røyking – og alt annet som ikke er bra for helsa.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • https://www.godisreal.today/wp-content/uploads/2014/05/pictures-jesus-cross.jpg

    Hva er synd?

    Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…
  • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

    Kjæreste med en som ikke tror?

    Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…
  • Er det håp for meg?

    Spørsmål: Jeg har en tendens til å hele tiden tenke at Gud kan bare tilgi meg for ditt og …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Hva er synd?

Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…