Hjem Spørsmål og svar Kan jeg gifte meg med en som ikke tror?

Kan jeg gifte meg med en som ikke tror?

5 min lest
0
0
380

Spørsmål:
Illustrasjon brudefolkene i Kana

Hei!

Er det galt av meg å gifte meg med en som ikke tror på Jesus? Vi har en sønn sammen og jeg vil at vi skal gifte oss, for jeg trodde det var det riktige og hva Gud ønsker. Vi har vært samboere i fire år (fordi han ikke ville gifte seg før), men jeg føler sterkt at det er en ting som har «skurret» i mitt forhold til Gud. Men nå har jeg lest at det står i Bibelen at kristne ikke skal gifte seg med mennesker som ikke tror. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen urolig


Svar:

Hei Urolig.

Hadde du vært i en situasjon der du var i ferd med å gå inn i et forhold til en mann som ikke tror på Jesus med tanke på å gifte deg med han, hadde jeg bedt deg tenke deg godt om. Å gå inn i et ekteskap med en som ikke deler ens tro, byr på ekstra utfordringer. Det å dele livssyn i ekteskap er viktig av flere grunner. Det handler om et felles grunnlag for tro og livsførsel, barneoppdragelse og omgangskrets. Men der er ikke du. Du gikk inn i et slikt forhold for fire år siden og har en sønn sammen med din samboer. Det som hører ekteskapet til, har du for lengst begynt på, og dere to har et barn som dere har felles ansvar for.

Du skriver at det er noe som skurrer i ditt forhold til Gud, og du forteller selv hva det er. Det som skurrer er at du vet at det er Guds vilje at en skal gifte seg for å leve sammen som dere gjør. Det må du få orden på ved å gifte deg. Alternativet er å bryte med han du lever sammen med, derom han ikke vil gifte seg. Men det kan jeg ikke anbefale for sønnen deres sin skyld. Dere har et felles ansvar for å holde sammen for at han skal ha et trygt og godt hjem.

Du har lest at en troende ikke skal gifte seg med en som ikke tror. Det vises da sikkert til 2.Kor 6,14, der det står at en ikke skal gå under fremmed åk sammen med slike som ikke tror. Nå står det ikke noe om ekteskap der. Hovedpoenget er at en ikke skal gå inn i en så sterk binding til slike som ikke tror, at det stenger for egen tro og hindrer en i å leve rett som kristen. Nå kan selvsagt et ekteskap også fungere slik. Derfor står du overfor to utfordringer. For det første gjelder det å få din samboer til å gå med på ekteskap, og dermed vise at han har respekt for din overbevisning om at det er ekteskapet som er den rette ramme for samliv mellom kvinne og mann. For det andre blir det viktig at samlivet med han som ikke tror, ikke hindrer deg i din tro og ditt liv som kristen.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
 • http://christiancliparts.net/clips/images/i09025.jpg

  Er det noen vei tilbake for meg?

  Spørsmål: Er blitt en gammel mann. I min ungdom var jeg med på bedehuset hjemme. Var i mus…
 • Illustrasjon Maria med barnet

  Hvilken verdi har dåpen?

  Spørsmål: Hei. Vi er en gruppe unge som samles av og til for samtale / diskusjon. Diskuter…
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Er det nok å være døpt

Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…