Hjem Søndagskommentar 17. s.e. trieining – Jesus greier det umulige

17. s.e. trieining – Jesus greier det umulige

4 min lest
0
0
855

Mark. 5,35-43

Illustrasjon Jesus ber

Før han hadde tala ut kom det folk frå huset åt synagogeforstandaren og sa: «Dotter di er slokna. Kvifor umakar du meisteren lenger?» Jesus høyrde det som vart sagt, og sa til synagogeforstandaren: «Ver ikkje redd, berre tru!» Så let han ingen annan få vera med enn Peter, Jakob og Johannes, bror til Jakob. Då han kom heim til synagogeforstandaren, og han såg alt oppstyret og folket som gret og bar seg, gjekk han inn og sa til dei: «Kva er det de ståkar og græt for? Jenta er ikkje slokna, ho søv.» Dei berre lo åt han. Men han dreiv dei ut, alle saman, og tok med seg far og mor til barnet og dei som var med han, og gjekk inn der jenta låg. Så tok han henne i handa og sa: «Talita kumi!» Det tyder. «Vesle jente: Eg seier deg: Stå opp!» Og straks sto jenta opp og gjekk omkring, for ho var tolv år. Då vart dei reint frå seg av undring. Men Jesus forbaud dei strengt å la nokon få vita det, og sa at dei skulle gje henne mat.

 

Midt inni forteljinga  om  Jairus som gjekk til Jesus og ba om hjelp for den dødssjuke dotter si, er det fortald om at Jesus vart hefta på vegen fordi han lækte ei kvinne som hadde hatt blødningar i tolv år.

 

I huset til synagogforstandaren er alt håp ute. Dei hadde høyrt at Jesus kunne lækja sjuke, dei sende bod etter han, men han nådde ikkje fram i tide –  og  jenta  døde. Men så stig Jesus inn i håpløysa og viser at ingen ting er for vanskeleg for han. Han tok henne i handa og sa: «Vesle jente,eg seier deg: Stå opp!» Og straks sto jenta opp og gjekk ikring, for ho var tolv år.

 

Denne teksta kan læra oss tre ting. Det er fornuftig å gå til Jesus med det som er vondt og vanskeleg.

Ingen ting er for vanskeleg for Jesus, han har makt over sjukdom og død.

Teksta seier ingen ting om kva konkret Jesus vil gjera når du kjem til han med ditt problem, men eg er trygg på at han har same godviljen for deg som han hadde for Jairus, veslejenta og kvinna med blødningane.

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Kåre Vølstad
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …