Hjem Spørsmål og svar Hvordan går jeg frem?

Hvordan går jeg frem?

8 min lest
0
0
349

Spørsmål:
Illustrasjon Omsorg 1325853836

Hei!
Jeg er på vei til å bli kristen. Synes det er veldig vanskelig å kjenne det slik kristne forteller at de kjenner det.

Bakgrunnen min er et stressende liv der jeg til slutt ikke lenger klarte tanken på at man skal leve for ingenting. For meg var/er det vanskelig å kjenne at jeg har verdi, og jeg legger andres bekreftelse til grunn for om jeg er bra nok eller ikke. Om jeg får til eller ikke. Om jeg blir sett eller ikke. Om jeg er elsket eller ikke. Altså, jeg måler hver dag min verdi ut i fra hvordan dagen har vært. I et samfunn der det fra før av kan være vanskelig å finne seg selv i all mediapåvirkningen som er, sosiale nettverk og press av alle slag- så sliter jeg ekstra mye pga at jeg fra før av som jeg skrev, måler min verdi i andre.
Så det jeg altså lurer på og virkelig har lyst til å oppleve er å finne Gud. Vende meg til han. Bli sterkere i troen på at jeg er bra nok i meg selv slik jeg er skapt.. og at jeg etter hvert kan leve med han og finne en indre ro.
Hvordan går jeg frem?

Hilsen meg.


Svar:

Hei Meg!

Det er bra du er på vei til å bli kristen! Hvor langt du er kommet vet jeg ikke, men du er i alle fall på god og rett vei ut fra det du forteller om deg selv. Det første du forteller, er at du syns det er vanskelig å kjenne det slik som kristne sier at de gjør. Det gjør ingenting. Hvordan det kjennes å være en kristen, varier ut fra hvem en er og hvordan en ellers har det. Her handler det ikke om hva vi føler eller kjenner på, men hva vi tror. Tro er tillit, og tro til Gud handler om å få den tilliten til ham som gjør at det skjer som du ønsker, nemlig at du vender deg til ham, stoler på at han elsker deg slik du er og at du får leve et liv der du finner indre ro.

Det andre du forteller er at du ikke lenger klarer tanken på å leve for ingenting. Det er et godt utgangspunkt for å få tak i det Gud gir. I samfunn med ham får du et liv som varer evig og oppgaver her i livet som han vil velsigne og berike deg gjennom. Det er mange som har det slik som du, og som spør om hva livets mening er når det hele ender med at en til slutt mister alt. Så her er du på rett vei!

Det neste er at du sliter med å kjenne deg verdifull og elsket for din egen del, og ikke ut fra hva du presterer eller hva du får til, sammenlignet med andre. Også her har du mye å hente ved å bli en kristen. Evangeliet, det glade budskap, handler om at Gud elsker oss alle slik vi er. Han har skapt oss, og han vil at vi skal tro på ham og leve vårt liv i samfunn med ham. Det har han først og frems vist oss i Jesus Kristus. Se Joh 3,16! I forhold til Gud er det ikke tale om å være god nok eller ha verdi ut fra hva vi presterer. Alt som skal til, har Jesus ordnet med ved sin soning av alle våre synder på korset og ved å seire over døden ved sin oppstandelse. Å tro på Gud er å tro på Jesus og det han har gjort for vår frelse.

Du spør om hvordan du skal gå fram. Å bli en kristen er på en måte det enkleste som fins. For deg selv kan du bare be til Gud og si at du vil være kristen og tro på Jesus som din frelser. Dermed får du et nytt liv, og det skal leves etter Guds vilje og i forhold til andre. Derfor skriver Paulus i Rom 10,9-13 om å tro med hjertet – som er det indre ja til Gud – og bekjenne med munnen, som handler om å vise dette utad. Det siste skjer når du gir til kjenne overfor andre at du vil være en kristen. En fin måte å gjøre det på er å gå til nattverd. Så gjelder det å finne et kristent fellesskap der du sammen med andre kristne kan styrkes i troen. Det skjer ved å lære mer ut fra Guds ord og få hjelp til å be og leve som kristen.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim

_________________________

Anbefalt lesning: Veien til livet
red.anm.


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • Jesus - åpne armer

  Kan jeg bli kristen?

  Spørsmål: Hei. Jeg en ung og fra et buddhistisk land. Mine venner der advarte meg mot kris…
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Hvem skal jeg gi til?

  Spørsmål:  Mye innemellom… Den rike mann og Lasarus…. og jeg som bor og går tu…
 • Person Svein Granerud 18052004090538269

  NÅR AVKRISTNING TRUER

  Sist lørdag kunne vi i samme avis lese referater fra Oslo Symposium som kjemper mot avkris…
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Kan jeg bli kristen?

Spørsmål: Hei. Jeg en ung og fra et buddhistisk land. Mine venner der advarte meg mot kris…