Hjem Spørsmål og svar Skapt i Guds bilde

Skapt i Guds bilde

3 min lest
0
0
7,622

Spørsmål:

Bibelen sier at mennesker er skapt i Guds bilde. Hva ligger i dette? Hva betyr det i praksis i hverdagen?

Kan vi være skapt i Guds bilde og samtidig være etterkommere av “apemenneker”?

Takk for svar…

Mann

 


Svar:

Hei Mann!
Anfin_Skaaheim_At vi mennesker er skapt i Guds bilde, står i 1.Mos 1,26-27. Det betyr at vi er skapt til personlig fellesskap med Gud. Vi står i en særstilling overfor Gud til forskjell fra resten av skaperverket. En har sagt det slik: Vi står i et jeg-du-forhold til Gud, mens resten av skaperverket står i et jeg-det-forhold til ham. Det betyr at Gud taler til oss, og han gir oss mulighet til å svare på hans tiltale. I dette ligger også menneskets grenseløse verdi. Vi er skapt til et evig fellesskap med Gud, og gjennom hans ord og ved vårt svar på han tale får vi del i det. At uttrykket bilde brukes, kan ha med at herskere i gammel tid brukte å sette opp en stein med sitt eget bilde på ved grensene ved sitt rike. I tilfelle betegner dette at vi er skapt til å være Guds eiendom for evig.

Dette betyr i hverdagen at vi skal være opptatt med å lytte til hva Gud vil oss gjennom sitt ord. Så skal vi svare på det ved å leve i pakt med hans gode vilje. Dermed bekrefter vi vårt menneskeverd og får del i det samfunn med Gud som vi er skapt til.

Om vi er etterkommere av “apemennesker” er et åpent spørsmål. “The missing link” eller “Det manglende mellomledd” er ennå ikke funnet. Uansett hvordan dette har foregått, har Gud på ett eller annet tidspunkt i skapelsesprosessen latt mennesket fremstå som en unik skapning med et helt spesielt forhold til Gud, til seg selv og til resten av skaperverket. Da ble vi skapt i Guds bilde!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Spørsmål om å leve som kristen

    Spørsmål: Hei 😀 Jeg har fire spørsmål som jeg håper dere eller du kan svare på før onsdag …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Spørsmål om å leve som kristen

Spørsmål: Hei 😀 Jeg har fire spørsmål som jeg håper dere eller du kan svare på før onsdag …