Hjem Spørsmål og svar Vil Gud at jeg skal leve alene?

Vil Gud at jeg skal leve alene?

5 min lest
0
0
421

Spørsmål:
Kjærlighet

Hvorfor får jeg ikke bønnesvar når jeg ber Gud om å få kjæreste? Jeg er så redd jeg skal bli gående alene i livet. Det vil jeg ikke. Tenk om Gud vil jeg skal leve alene… Jeg fikk et bibelvers en del ganger før; det var det verset Paulus kom med hvor det står «lykkeligere er hun om hun blir som hun er (alene)…» Jeg har vært helt i fra meg siden, og gått med depresjon. Er så engstelig for om Gud virkelig på en måte sa gjennom det verset at jeg skal leve alene fordi jeg er «lykkeligere» sånn…

Fortvilet


Svar:

Hei Fortvilet!

Først vil jeg oppmuntre deg til å ta en samtale med en annen kristen du har tillit til. Dermed kan du snakke med en annen om hvordan du har det og om hva du har gjort for å finne en kjæreste. Slik kan du få gode råd og hjelp til å komme ut av det du beskriver som depresjon.

Det du siterer fra Paulus står i 1.Kor 7,40, og handler der om råd til en kvinne der mannen er død, og der det er spørsmål om hun skal gifte seg om igjen. Nå gir han i samme kapitlet råd til ugifte om at det kan være best om de ikke gifter seg. Han begrunner det med at de levde i en nødstid med forfølgelser og ut fra tro på at Jesu gjenkomst stod for døren. Men så presiserer han i v. 25 at om dette har han ikke noe påbud fra Herren, og i v. 40, som du siterer, legger han til at dette er hans egen mening. Så understreker han i samme kapitlet at her står alle fritt. Derfor trenger du ikke ta dette som et signal fra Gud om at du skal leve ugift.

Fortsett med å be om at du må finne en kjæreste som passer for deg! Videre er det viktig at du er i kristne ungdomsmiljøer der du aktivt legger opp til å treffe noen du kan dele livet med. Det er viktig å finne noen som deler din tro og som du kan fungere godt sammen med når det gjelder interesser og livsverdier. Så får du se hva som etter hvert skjer. Og skulle det skje at du ikke finner noen å dele livet med, trenger du ikke fortvile av den grunn. Det er mange som lever et rikt og meningsfullt liv alene. Ja, noen velger det livet fordi de mener det er best for dem når det gjelder livsinnhold og tjeneste i Guds rikes arbeid. Uansett kan du regne med Guds omsorg både som gift og ugift.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Tidligere generalsekretær i NKSS, Indremisjonsselskapet og Normisjon, prest og forfatter.

 • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

  Kjæreste med en som ikke tror?

  Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…
 • Illustrasjon brudefolkene i Kana

  Ekteskapet som ramme for samliv

  Spørsmål: Hei! Jeg vet det har vært en del spørsmål ift. sex før ekteskapet. Bibelen er jo…
 • http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/08/Romantic-Cute-Couple-Holding-Hands-Wallpapers.jpg

  Bør vi flytte sammen?

  Spørsmål: Jeg er ei jente på 19 år. Har vært sammen med en gutt siden vi gikk på ungdomssk…
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Kjæreste med en som ikke tror?

Spørsmål: Heisann. Jeg lurte på om det er synd for en kristen å være i et forhold med en i…