Hjem Søndagskommentar Den siste bønn – Kristi himmelfartsdag

Den siste bønn – Kristi himmelfartsdag

5 min lest
0
0
415

Joh. 17. 1-5

Illustrasjon Himmelfart 1262640206

Da Jesus hadde sagt dette, løftet han blikket mot himmelen og sa:
«Far, timen er kommet. Herliggjør din Sønn, så Sønnen kan herliggjøre deg. For du har gitt ham makt over alle mennesker, for at han skal gi evig liv til alle som du har gitt ham. Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus. Jeg herliggjorde deg på jorden da jeg fullførte den gjerning du ga meg å gjøre. Far, gi meg nå din herlighet, den herligheten som jeg hadde hos deg før verden ble til.

 

Den siste bønnen Jesus ber for sine er meget avgjørende. Her vil Han understreke hva som virkelig ligger Ham på hjertet!

Hva ligger Ham på hjertet?

Han vil ære sin Far!

I hele Jesu liv og gjerning ligger det i bunnen at Han vil ære sin Far. Dette forholdet sammen med Ånden har ligget der fra evighet av. Tilværelsens dypeste relasjon er Fader, Sønn og Helligånd.

 

Faderen gav Sønnen makt over alle menneskene som er skapt i Guds bilde. Nå nærmet timen da Sønnen skulle gå inn i sin avgjørende gjerning som Faderen hadde gitt Ham. Nå nærmet timen seg da Sønnen skulle gjøre det Faderen så var nødvendig for å vinne tilbake alle de menneskene som var kommet bort fra Farshuset. Sønnen var den eneste som var i stand til å betale prisen for å gjenopprette det som var gått tapt! Sønnen var villig til å gjøre det for å forherlige Faderen!

 

Hva er det dypeste spørsmålet vi trenger å få et svar på? Det er mange viktige spørsmål vi reiser og trenger avklaring på gjennom livet. Hvor kommer jeg fra? Hvorfor er jeg her? Hvor går jeg?

 

I Jesu siste bønn åpner Han livets viktigste avklaring: Og dette er det evige livet, at de kjenner deg og den eneste sanne Gud, og Ham du har sendt Jesus Kristus.

 

Det evige livet er ikke noe som ligger først og fremst der foran etter døden. Det evige livet begynner i det øyeblikket vi ser, erkjenner og sier ja til å stole på Jesus som eneste vei til Faderen.

Evig liv er å kjenne Sønnen og Faderen.

 

Jeg har lett for å gjøre viktige spørsmål for vanskelige. Jesus ber for oss. Han vil så gjerne at viktige spørsmål ikke skal være vanskelige. Det aller viktigste spørsmålet: Hvordan motta og eie evige liv er ikke knyttet til våre prestasjoner, men til en helt spesiell relasjon: Å kjenne Jesus Kristus og sette til tillit til Ham.

 

Jesus har fullført sin gjerning på jorden. Det var for å åpne veien inn til Farshjertet. Den veien er åpen for oss alle nå! Der ligger det evige livet!

 

 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
 • jesus og Simeon i tempelet

  Kyndelsmesse – 2 februar

  Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Leif Gordon Kvelland
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i treeningstiden

Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…