Hjem Søndagskommentar Jesus snur opp ned på alt!

Jesus snur opp ned på alt!

5 min lest
0
0
397

Matt. 20. 25-28.

Illustrasjon Jesus ber

 

Men Jesus kalte dem til seg og sa: «Dere vet at folkenes fyrster undertrykker dem, og stormennene deres styrer med hard hånd. Men slik skal det ikke være blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal være tjeneren deres, og den som vil være først blant dere, skal være slaven deres. Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.»

 

Jesus er ofte veldig radikal og setter i et helt nytt lys! Jesu disipler var samlet og mor til to av Jesu sine nærmeste etterfølgere ville at hennes sønner skulle få ekstra spesielle plasser i Jesu rike.

Det førte til en heftig diskusjon i disippelflokken! Slik særbehandling ville de ha seg frabedt! Vi aner det koker under!

Da viser Jesus hvor radikal kun Han kan være. I den vanlige verden er det ofte at herskere styrer med hard hånd og bruker makt. Jo høyere på rangstigen, jo mer makt kan brukes!!

Jesus setter alt på hodet. Den som vil være stor, skal være alles tjener. Han innfører et helt nytt lederideal. Jo høyere opp, desto lenger ned som tjener!

 

Ingen har som Jesus vist et annet lederprinsipp. Ingen som leder har betalt en høyere pris for andre. Menneskesønnen kom ikke for å la seg tjene, men for selv og tjene.

 

Det stanset heller ikke med kun å være en tjener. Den største som noen gang har gått barbeint eller i to sandaler på denne jorden, utøvet aldri makt ved å holde andre nede eller vise en

nedverdigende grenseoverskridende adferd. Han brukte aldri makt til å heve seg selv opp eller trykke ned andre.

Den største som noen gang har vært menneske, ble alles tjener. Ikke kun å tjene, men å gi sitt liv som løsepenge for oss alle.

Kongen ble tjener og betalte prisen vi ikke makter å betale for våre brudd og synder. Den eneste himmelske kongen var villig til å betale prisen med sitt eget liv for å ordne med tilgangen tilbake til Gud Fader.

Jesus er så radikal som ingen annen. Ingen har vært villig til å gå så langt for å redde menneskene. Ingen leder med slik en posisjon har gått så langt ned for å gjøre det som ingen skjønte var Nødvendig.

Jesus har satt alle lederprinsipper og lederidealer på hodet. Kongen ble tjeneren som gav sitt liv. I en tid som snakker mye om kjærlighet har vi her svaret på hva som er ramsalt kjærlighet.

 

Her ligger veien for hva som er sann og ekte kjærlighet. Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange!

 

 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
 • https://hcfwomen.files.wordpress.com/2013/07/worship-2.jpg

  TID FOR BØNN

  Gi meg Jesus, bare Jesus…. Jeg nynner på en sang jeg egentlig ikke kan så godt… Kanskje sy…
 • jesus og Simeon i tempelet

  Kyndelsmesse – 2 februar

  Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Leif Gordon Kvelland
 • photo-02-07-2015-00-51-34

  2. søndag i fastetiden.

  1 Mos 3,8-15 Da hørte de lyden av Herren Gud som vandret omkring i hagen i den svale kveld…
 • something-1-of-1

  1. søndag i fastetiden

  Matt 16,21-23 Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine at han …
 • 29102010476

  Fastelavenssøndag

  Joh 12,20-33    Det var noen grekere blant dem som var kommet for å tilbe under høytiden. …
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i treeningstiden

Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…