Hjem Søndagskommentar Jesus snur opp ned på alt!

Jesus snur opp ned på alt!

5 min lest
0
0
2,097

Matt. 20. 25-28.

Illustrasjon Jesus ber

 

Men Jesus kalte dem til seg og sa: «Dere vet at folkenes fyrster undertrykker dem, og stormennene deres styrer med hard hånd. Men slik skal det ikke være blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal være tjeneren deres, og den som vil være først blant dere, skal være slaven deres. Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.»

 

Jesus er ofte veldig radikal og setter i et helt nytt lys! Jesu disipler var samlet og mor til to av Jesu sine nærmeste etterfølgere ville at hennes sønner skulle få ekstra spesielle plasser i Jesu rike.

Det førte til en heftig diskusjon i disippelflokken! Slik særbehandling ville de ha seg frabedt! Vi aner det koker under!

Da viser Jesus hvor radikal kun Han kan være. I den vanlige verden er det ofte at herskere styrer med hard hånd og bruker makt. Jo høyere på rangstigen, jo mer makt kan brukes!!

Jesus setter alt på hodet. Den som vil være stor, skal være alles tjener. Han innfører et helt nytt lederideal. Jo høyere opp, desto lenger ned som tjener!

 

Ingen har som Jesus vist et annet lederprinsipp. Ingen som leder har betalt en høyere pris for andre. Menneskesønnen kom ikke for å la seg tjene, men for selv og tjene.

 

Det stanset heller ikke med kun å være en tjener. Den største som noen gang har gått barbeint eller i to sandaler på denne jorden, utøvet aldri makt ved å holde andre nede eller vise en

nedverdigende grenseoverskridende adferd. Han brukte aldri makt til å heve seg selv opp eller trykke ned andre.

Den største som noen gang har vært menneske, ble alles tjener. Ikke kun å tjene, men å gi sitt liv som løsepenge for oss alle.

Kongen ble tjener og betalte prisen vi ikke makter å betale for våre brudd og synder. Den eneste himmelske kongen var villig til å betale prisen med sitt eget liv for å ordne med tilgangen tilbake til Gud Fader.

Jesus er så radikal som ingen annen. Ingen har vært villig til å gå så langt for å redde menneskene. Ingen leder med slik en posisjon har gått så langt ned for å gjøre det som ingen skjønte var Nødvendig.

Jesus har satt alle lederprinsipper og lederidealer på hodet. Kongen ble tjeneren som gav sitt liv. I en tid som snakker mye om kjærlighet har vi her svaret på hva som er ramsalt kjærlighet.

 

Her ligger veien for hva som er sann og ekte kjærlighet. Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange!

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Leif Gordon Kvelland
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …